Zeci de tinere au fost traficate de Dinu Damaschin. Iată ce au povestit fetele procurorilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe minore din Bacău au fost exploatate sexual de Damaschin
Mai multe minore din Bacău au fost exploatate sexual de Damaschin

Procurorii DIICOT vorbesc în rechizitoriul întocmit în urmă cu trei zile despre faptul că Dan Constantin (Dinu) Damaschin, împreună cu Mihai Eugen Mereuță şi Claudiu Ciucă au traficat mai multe tinere din întreaga țară.

"Damaschin Constantin a avut o activitate infracţională longevivă şi excesiv de diversificată, de la delicte mărunte, până la fapte penale deosebit de grave, asimilându-şi clar amprentă de notorietate, ce îl indică în postura de traficant de persoane şi proxenet, prin multiplele acte ilicite de recrutare, transferare, plasare către diferiţi clienţi, prieteni şi complici, a unor tinere", se arată în rechizitoriu. Ba chiar o tânără, care a dat declarații oamenilor legii, vorbește despre 30-40 de fete care, la un moment dat, au fost exploatate sexual de Damaschin.

Emil Gabor: ”Damaschin ne dădea telefoane la 1 – 2 noaptea, spunea că ne dă foc și că ne distruge!” VEZI AICI MAI MULTE DECLARAŢII

CITEȘTE AICI O PARTE DIN DECLARAȚIILE TINERELOR TRAFICATE:

- "Dinu Damaschin ne obliga să îi predăm lui toate cadourile eventuale pe care le primeam de la eventuali clienţi şi îmi amintesc că s-a întâmplat în ceea ce mă priveşte, să primesc de la un client italian 2-3 milioane lei, şi când Dinu Damaschin a văzut că am reţinut aceşti bani, controlându-mă în geantă şi în buzunare, m-a bătut, m-a vorbit urât, mi-s spus că nu trebui să ascund de el nici un ban, să îi dau lui toţi banii, pentru că altfel voi avea probleme"

- "Banii erau preluaţi direct de Dinu Damaschin de la clienţi şi aveam de regulă 3-4 clienţi pe săptămână. Eram obligată să dau curs solicitărilor lui Dinu Damaschin, la orice oră când îmi solicita el, pentru că îmi era teamă de el, şi dacă eram la şcoală sau aveam o altă treabă trebuia să plec pentru a face ce spunea el, respectiv să plec cu clienţii şi niciodată nu i-am spus nu, pentru că îmi era teamă de ameninţările lui şi, aşa cum am precizat, mă bătea de multe ori când vedea că nu mă conformez. Se întâmpla să mă bată şi fără motiv, de multe ori m-a bătut în faţa prietenilor lui, pentru a le arăta acestora că deţine controlul şi aceştia râdeau de mine".

- „În viaţa mea nu am mai întâlnit nici o persoană atât de violentă în vorbe şi fizic cu mine şi subliniez că acea perioadă din viaţa mea a fost cea mai grea pentru mine şi liceul l-am întrerupt tot din  cauza lui Damaschin Constantin, alegând să plec în străinătate pentru a reuşi să scap de el".

Declarație șoc a lui Irinel Columbeanu în fața procurorilor. Sechelariu, Iacobov și Hrebenciuc apar în dosarul ”Dinu Damaschin”

-"Eu am încercat să cer sprijinul organelor de poliţie, şi am depus o plângere în acest sens, la Poliţia Bacău, am dat una sau mai multe declaraţii acolo şi la câteva zile după consumarea acestor împrejurări de sesizare penală. Am fost chemată de către poliţistul la care am dat declaraţie şi după ce am scris-o am fost dusă la parchet, şi după ce am ieşit după o altă declaraţie dată tot în faţa unui poliţist, când am ieşit din incinta parchetului mă aştepta Dinu Damaschin în faţă, care mi-a arătat că deţine plângerea mea iniţială, am şi văzut-o, după care a rupt-o în faţa mea şi a început să râdă, după care m-a băgat forţat într-o maşină, m-a bătut în prezenţa unui alt bărbat, şi nu mai ştiu ce s-a întâmplat atunci cu exactitate, dacă m-a dus în zona unde locuiam cu gazdă sau m-a luat la el. Dar totuşi subliniez că mi-a pus în vedere că nu am ce face şi trebuie să fac ce spune el".

- "Pentru mine perioada cât m-am aflat sub controlul lui Dinu Damaschin la vârsta de 16 ani, a fost o traumă a copilăriei mele şi am încercat de multe ori să uit, chiar după ce am reuşit să fug în străinătate, când am început să am posibilităţi financiare, am apelat la psiholog, am făcut multe şedinţe, pentru că nu credeam că voi mai ajunge o persoană normală. Când erau sub controlul lui Dinu Damaschin trăiam cu frica zi şi noapte că mă sună şi că îmi impune să fac ceea ce vrea el. Pe lângă faptul că mă obliga să îmi vând corpul îmi vorbea foarte urât tot timpul, mă bătea de foarte multe ori şi apoi râdea de mine. Mi se pare că comportamentul lui este deviantSubliniez încă o dată că am avut mulţi clienţi, 3-4 pe săptămână, timp de un an de zile. La un moment dat, am identificat aspectul că Dinu Damaschin dorea să mă trimită şi în străinătate deşi eram minoră şi aveam 16 ani. A luat legătura cu un anume „Ciungul" din Iaşi, Dinu Damaschin avea în plan să îmi facă un paşaport fals, pentru că eram minoră şi întrucât nu mai ajungeau actele, „Ciungul" m-a întrebat ce vârstă aveam, întrucât el avea impresia că eram prea tânără pentru a avea 21 de ani, aşa cum îi spusese Dinu Damaschin şi când i-am spus acestuia că am 16 ani, acesta a spus că nu trimite în străinătate minore la prostituţia şi astfel m-a trimis cu taxiul înapoi în Bacău la Dinu Damaschin. Când m-am întâlnit cu acesta din urmă m-a batjocorit în toate felurile şi mi-a spus că nu ştiu să mă descurc şi în continuare a continuat să mă plaseze la clienţi din Bacău şi alte zone ale ţării".

 Lecţie de drept şi circ la înmormântarea lui Dinu Damaschin FOTOGALERIE

-"Ţin să mai subliniez şi o împrejurare care m-a marcat foarte tare. O tânără, minoră care era controlată tot de Dinu Damaschin a fost foarte tare speriată de atitudinea acestuia. Am înţeles de la ea, că a găsit o pisică moartă, spânzurată de clanţa uşii de la apartamentul ei, şi sigur a identificat sursa şi ea şi noi alte fete, pentru că ulterior Dinu Damaschin la o masă la un restaurant se lăuda prietenilor cu isprava pe care a făcut-o, şi că i-ar fi transmis şi mesajul că va ajunge ca acea pisică ştrangulată, dacă nu se conformează".

"Dinu Damaschin m-a exploatat o perioadă de 1 an de zile în perioada 2001-2002. Menţionez faptul că toate raporturile sexuale avute constrânsă fiind, le-am avut neprotejat. Niciodată Dinu Damaschin nu s-a interesat să mă protejeze în acest sens de eventuale boli, pur şi simplu scopul lui era să obţină bani de pe urma mea. S-a întâmplat să mă îmbolnăvesc de mai multe ori urmare a raporturilor sexuale neprotejate, nu i-am spus lui Dinu Damaschin, am încercat singură să mă tratez. Nu i-am adus la cunoştinţă acestuia acest fapt întrucât prea puţin îl interesa pe el acest lucru. Am fost internată în spital în perioada când eram sub controlul lui Dinu Damaschin, cu diagnosticul de hepatită B, şi am înţeles de la medic că această boală se datora şi faptului că am întreţinut raporturi sexuale neprotejate. Dinu Damaschin când venea la spital nu era interesat de starea mea de sănătate ci doar să ştie când mă externez pentru a reîncepe activitatea. Timp de o lună de zile, de 2 sau de 4 ori pe săptămână, Dinu Damaschin ne chema din Buhuşi în Bacău, obligându-ne să lipsim de la şcoală, spunându-ne de fiecare dată că are şedinţe de casting şi de fiecare dată când ne duceam constatam că nu are nici un fel de şedinţă de casting. Când îl întrebam pe Dinu Damaschin când vine persoana, acesta tot motiva că cunoştinţele lui întârzie sau va veni în altă zi şi că noi trebuie să dăm curs solicitărilor lui pentru că numai aşa vom ajunge fotomodele. La un moment dat am văzut că Dinu Damaschin vrea să mă prezinte unor diferite persoane, cunoştinţe ale lui".

Rămâneţi pe bacau.adevarul.ro pentru cele mai noi ştiri din judeţ.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite