Lecţie de drept şi circ la înmormântarea lui Dinu Damaschin FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Botomei, la înmormântarea lui Dinu Damaschin
Vasile Botomei, la înmormântarea lui Dinu Damaschin

Vasile Botomei, cel care a cerut să fie modificat numele Curţii de Apel în Curtea de Apel „Erou Dinu Damaschin", a susţinut un discurs la capul mortului, despre „abuzurile“ Justiţiei din România. La înmormântare au luat parte sute de oameni, mulţi dintre ei, din lumea interlopă.

Slujba de înmormântare a lui Dinu Damaschin a fost făcută chiar în capela Bisericii Sfânta Treime, de la Cimitirul Central din Bacău.

Fostul şef al Societăţii Internaţionale a Drepturilor Omului (SIDO) a fost condus la groapă de prieteni, unii din ei, din lumea interlopă, pe care Damaschin i-a ajutat în instanţe.

Vasile Botomei, la înmormântarea lui Dinu Damaschin

Click pe colaj pentru fotogalerie!

Când alaiul a pornit cu sicriul spre groapă, Vasile Botomei a intervenit pe lângă preotul Ioan Popică de la Biserica „Buna Vestire“, pentru a ţine un discurs. El le-a spus celor prezenţi la înmormântarea lui Damaschin, ca de moartea interlopului  sunt părtaşi, deopotrivă, procurorii şi judecătorii, care l-au lăsat în arest.

Înainte de a vorbi, Botomei a pus pe sicriul lui Damaschin câteva garoafe, prinse în tricolor. „Lui Damaschin nu i-a fost respectat dreptul la viaţă, la libertate şi siguranţă de procurorii anchetatori şi de către judecătorii de la Curtea de Apel. El a fost suspus terorii şi pedepselor inumane şi degradante, care l-au ucis", a spus Vasile Botomei mulţimii, care l-a aplaudat, deşi era înmomântare.

Mărirea și decăderea lui Dinu Damaschin

Cine este Vasile Botomei?

Băcăuanul care a vorbit la capul lui Dinu Damaschin şi-a făcut notorietate în ultimii ani prin implicarea continuă în scandaluri publice de notorietate. Chiar dacă avocaţii de la Baroul Bacău (tradiţional) nu-l recunosc, Vasile Botomei se intitulează decan al Uniunii Naţioanale a Barourilor din România (UNBR), înfiinţată de Pompiliu Bota şi astfel se prezintă în instanţă, ca apărător, în cauze diverse. Tot el este cel care a dat cu aghiazmă în Primăria Bacău, „pentru a scoate dracii din administraţie". Juristul băcăcuan a încercat în ultimii ani să intre în mai multe partide, dar fără succes. În 2004 a candidat la Primăria Bacău şi şi-a făcut campanie electorală singur.

În 2008, Vasile Botomei a înregistrat Partidul Democrat Liberal la Tribunalul Bucureşti, reuşind să păcălească vigilenţa lui Theodor Stolojan, care i-a semnat împuternicirea. Atunci şi-a depus candidatura la Primăria Bacău şi la Camera Deputaţilor,  candidaturi care au fost respinse de judecătorii de la Biroul Electoral Judeţean. Ulterior, în acestă speţă a înregistrării PDL s-a judecat cu fostul ministru al Justiţiei, Valeriu Stoica, şi a pierdut procesul după aproape doi ani. Juristul băcăuan şi-a luat de curând doctoratul, la Chişinău, cu o teză de drept comparat, pe tema administraţiei din România şi Republica Moldova. Înainte de a face Facultatea de Drept, Vasile Botomei a fost ofiţer aviator şi şef al turnului de control al aviaţiei militare din Bacău, de unde a fost scos afară pentru insubordonare.

Rămâi pe bacau.adevarul.ro pentru cele mai noi informaţii din judeţ!

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite