Trei bărbați din Bacău au fost legați în pielea goală de o căruță și bătuți ca în evul mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Lucaci (45 de ani), unul dintre cei trei bărbați torturați
Cristian Lucaci (45 de ani), unul dintre cei trei bărbați torturați

Oamenii au fost scoși din case la miezul noții, sechestrați, umiliți și bătuți din cauza a trei uși furate în urmă cu 14 ani. Patru dintre cei cinci agresori au fost prinși iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău a emis, pe numele lor, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Scene desprinse din filmele cu gangsteri în satul Bijghir din comuna băcăuană Buhoci. Trei bărbaţi au fost sechestraţi de alţi cinci consăteni, legați de picioare în pielea goală de o căruță și bătuți crunt pentru a recunoaște o faptă pe care, spun cei agresați, ei nu au comis-o.

Cei trei bărbați, torturați într-un mod demn de evul mediu, au vârste cuprinse între 35 și 49 de ani. Totul a început în noaptea de 18 spre 19 octombrie când, Claudiu Mărgineanu (34 de ani), Marius M. (30 de ani), Francisc C. (21 de ani), Sorin M. (24 de ani) și Ionel B. (24 de ani), și-au adus aminte că au de reglat un conflict mai vechi cu vecinii lor Cristian Lucaci (45 de ani), Damian Băltăreț (35 de ani) și Marcel Țâmpu (49 de ani). Cei cinci au pornit vitejește în toiul noții, înarmați cu un bici, spre casele celor trei bărbați, i-au scos din locuințe și, după ce i-au legat de mâini și de picioare i-au dus la casa lui Claudiu Mărgineanu.

Pentru Lucaci, Țâmpu și Băltăreț aveau să urmeze cinci ore de coșmar în care au fost supuși la tot felul de umilințe pentru a recunoaște că în 1997 au furat trei uși din locuința lui Claudiu Mărgineanu. Mai mult, agresorii le-au cerut victimelor să achite fiecare câte 250 de lei până pe data de 22 octombrie. „M-au scos afară din casă în faţa porţii la miezul nopţii. M-au bătut, m-au dezbrăcat şi m-au legat de căruţă în pielea goală. Apoi m-au dus acasă la Mărgineanu. A colo erau şi ceilalţi doi bărbaţi agresaţi. Ne-au legat de căruţă pe toţi trei, eram dezbrăcaţi, culcaţi pe spate. Ne-au târât aşa cam 150 de metri, apoi ne-au dus iarăşi în casă unde ne-au luat la bătaie", a povestit Cristian Lucaci.

MAI CITIȚI:

Răzbunare cruntă în Bacău: Au înhămat trei bărbaţi în pielea goală să tragă la căruţă

Torturați din 30 în 30 de minute

 Tortura la care a fost supus omul nu s-a oprit însă aici. Pentru că nu a recunoscut fapta, a fost dus într-o cameră și bătut cu biciul aproape jumătate de oră. Supărați că nu reaușeau să scoată „adevărul" de la Cristian Lucaci, cei cinci agresori și-au continuat tortura cu ceilalți doi bărbați. „Când m-au luat de acasă eu aveam o coastă ruptă. După ce m-au târât cam o sută de metri, legat în pielea goală de căruță, nu am mai rezistat. Am spus că eu am furat ușile. M-au dezlegat dar pe colegii mei au continuat să-i tortureze. Îi băteau pe rând, câte 30 de minute într-o cameră. Mai veneau și la mine și-mi mai dădeau câte o palmă sau un pumn", a povestit Marcel Țâmpu, unul dintre cei trei bărbați agresați.

Chinul celor trei a durat aproape cinci ore. După bătăile sistematice la care au fost supuși și rănile suferite, bărbații au renunțat la tăcere și au recunoscut că în urmă cu 14 ani au furat ușile lui Claudiu Mărgineanu. „Nu am furat acele uși. Nici nu știu despre ce uși vorbeau. Totul a fost un coșmar", a spus Cristian Lucaci.

Florenitna Cristea (42 de ani), concubina lui Lucaci își amintește cu groază clipele prin care a trecut după ce i-a fost sechestrat bărbatul. „Nici nu știam ce să fac. A venit acasă pe la cinci dimineață. Era plin de sânge, făcuse pe el de frică. Când l-au luat din casă era în pijamale. Când s-a întors era cu alte haine, rupte și pline de sânge. Așa ceva nu vezi decât în filme", a spus Florentina Cristea.

Chiar dacă Cristian Lucaci are locuința situată lângă cea a mătușii sale, Manta Lucaci (73 de ani), femeia spune că nu a auzit nimic în noaptea în care nepotul ei a fost răpit. „Lătrau câinii. Am auzit, pe la 12 noaptea, că l-a strigat cineva la poartă. Nu am auzit țipete, nimic. Mi-a povestit apoi ce a pățit. El este un om liniștit și serios. Nu știu cum de s-a întâmplat așa ceva. Este strigător la cer", a spus Manta Lucaci.

Agresorii, violenții satului

 Iștoc Cristian, viceprimarul comunei Buhoci, este convins că cei trei bărbați agresați nu au niciun amestec în presupusa dispariție a ușilor lui Mărgineanu din urmă cu 14 ani. „Cele trei victime sunt oameni muncitori și serioși. Agresorii sunt persoane recalcitrante recunoscute în comună ca fiind mai violenți", a spus viceprimarul.

După ce s-au văzut la casele lor, scăpați din mâinile agresorilor, cei trei bărbați s-au dus direct la Secția 8 Poliție Buhuși și au povestit chinurile prin care au fost nevoiți să treacă o noapte întreagă. „Cei trei au vost victimele infracțiunilor de lipsire de libertateîn mod ilegal și șantaj. Cercetările polițiștilor au început imediat după ce s-a primit reclamația. În scurt timp patru dintre făptuitori au fost depistați. Față de aceștia s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore și au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă. Cei cinci riscă închisoarea între 3 și 10 ani", a spus Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite