Traian Băsescu a inspectat lucrările la digul din Săucești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful statului a discutat cu reprezentanții firmei care execută lucrarea și a primit asigurări că digul va fi terminat până la sfârșitul lunii octombrie. La rândul său, președintele a spus că mâine se vor acorda alte 8 milioane de lei pentru acest obiectiv, după ce au apărut lucrări suplimentare.

MAI CITEŞTE

Bacău: Trăian Băsescu a venit în inspecție la digul de la Săucești (GALERIE FOTO)

A început construcția noului dig la Săucești

Bacău: Ajutoare de la Udrea dispărute fără urmă

Bacău: „M-am târât în coate din calea apelor" (GALERIE FOTO)

Președintele țării, Traian Băsescu, a ajuns în această după amiază în comuna Săucești. Șeful statului a vrut să vadă cum decurg lucrările la digul de protecție și s-a oprit pe șantierul de la marginea satului Schineni. Aici a purtat discuții cu reprezentanții firmei de construcții pentru a se asigura că lucrările sunt în grafic.

Aceștia l-au informat că au constuit deja 5,5 kilometri de dig și că lucrarea este executată în proporție de 37 la sută. Vizita președintelui s-a lăsat și cu promisiuni. "Am fost informat că sunt necesare lucrări suplimentare pe raza a două comune învecinate. Am vorbit și cu ministrul Borbely și mâine se va da o Hotărâre de Guvern prin care se vor aloca 8 milioane de lei pentru realizarea celor două lucrări. Aduceți forță de muncă să terminați la timp că banii vin", i-a asigurat președintele Băsescu pe constructori.

Veștile nu sunt la fel de bune și pentru sinistrați. În acest an statul acordă doar materiale de construcții, nu și mâna de lucru. "Nu sunt bani pentru manoperă. Statul pune la dispoziție materialele necesare refacerii caselor, dar este nevoie de solidaritate. Oamenii trebuie să se ajute între ei", a mai spus Băsescu. În județul Bacău au fost afectate peste 800 de case, din care mai bine de 100 vor trebui reconstruite de la zero.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite