Bacău: Ajutoare de la Udrea dispărute fără urmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hainele noi aduse de ministru copiilor din Săuceşti pentru a merge în tabără au fost luate din sediul Primăriei. Poliţia i-a audiat deja pe aproape toţi angajaţii Primăriei. În plus, peste 20 de săteni sunt posibili vinovaţi de dispariţia pachetelor cu îmbrăcăminte.

Zeci de săteni ai comunei Săuceşti şi aproape toţi angajaţii Primăriei au fost audiaţi zilele acestea de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău.

Ancheta a pornit de la un tir plin cu haine nou-nouţe aduse de ministrul Elena Udrea şi care a dispărut chiar la câteva ore după vizita de acum două săptămâni.

Reclamaţia a fost făcută de Tudoriţa Lungu, subprefect până acum trei zile, şi Neculai Olaru, actualul prefect al judeţului.„Am lăsat ajutoarele în clădirea Primăriei. A doua zi, când m-am întors, nu mai era nicio haină acolo unde le lăsasem. Angajaţii Primăriei mi-au explicat că sătenii au intrat înăuntru şi au luat care cum au vrut. N-au putut fi stăpâniţi“, a afirmat Tudoriţa Lungu, fostul subprefect al Bacăului. Aceasta a adăugat că era firesc ca toate ajutoarele să fie distribuite sinistraţilor conform unui grafic bine stabilit. „Au venit tot felul de ajutoare, de la haine şi până la mâncare. Şi roşiile la saramură trebuiau să fie distribuite celor care au avut grădinile inundate, darămite haine noi pentru copii“, a mai spus Lungu, care a explicat că hainele erau destinate celor 40 de copii care urmau să plece într-o tabără la mare. 

„Tot ce ajunge în primărie dispare!“

Locuitorii Săuceştiului afirmă că nu este pentru prima oară când ajutoarele depozitate în sediul Primăriei dispar fără urmă. „Şi uleiul a dispărut acum câteva zile. Şi detergentul şi altele. Tot omul în perioada asta vrea să spele şi are nevoie de o mână de detergent. Ce intră în primărie, nu mai ajunge la noi. Doar ce se dă pe drum e bun dat“, a spus Elena Ionescu (61 de ani), săteancă.

În replică, Cristina Şuştac, contabila Primăriei Săuceşti, spune că nimeni n-a furat hainele de la Elena Udrea, ci sătenii au intrat care cum au vrut şi le-au dus acasă.

„Era o vânzoleală mare pe aici. Un du-te vino continuu. Nu putea să-i oprească nimeni“, a justificat contabila Primăriei lipsa ajutoarelor. Poliţia Bacău a început ancheta pentru a elucida misterul din jurul tirului cu haine pentru micuţi, iar după terminarea audierilor, dosarul va fi trimis Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite