Topirea nămeţilor ar putea provoca inundaţii în stânga Siretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Topirea zăpezii nu va pune mari probleme
Topirea zăpezii nu va pune mari probleme

În judeţul Bacău nu există pericolul unor inundaţii de proporţii, dar autorităţile locale şi locuitorii sunt sfătuiţi să ia măsuri pentru a nu se trezi cu apa în case. 

Singurele localităţi unde topirea rapidă a zăpezii ar putea provoca inundaţii sunt cele din stânga Siretului. Deşi la Săuceşti s-a făcut un dig, pericolul producerii unor bălţi care, să afecteze locuinţele oamenilor nu a trecut.

Risc de noi inundaţii în judeţul Bacău


Pe de altă parte, în urma calculelor făcute de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, nu există riscul ca râurile din judeţul Bacău să depăşească cotele de atenţie. „În judeţul Bacău nu vor fi probleme, mai ales că temperaturile coboară sub zero grade şi topirea este treptată. Chiar dacă ar fi plus 40 de grade, debitul Siretului nu ar creşte cu mai mult de 2000 de metri cubi. Totuşi, în localităţile de şes, în special cele din stânga Siretului, există pericolul sp le intre oamenilor apa în casă, dacă nu sunt curăţate şanţurile şi nu se iau măsuri locale", a spus Dumitru Nadă, director în cadrul Instituţiei Prefectului, responsabil cu situaţiile de urgenţă.

Inundațiile din ultimile zile au afectat aproape 825 de gospodării

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite