Start la concerte în 2011 la Filarmonica din Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maestrul Ovidiu Bălan va reveni la pupitrul orchestrei din Bacău la mijlocul acestei luni când va dirijia un concert simfonic cu muzică de Paganini şi Ceaikovski.

Orchestra Filarmonicii „Mihail Jora“ îşi va face debutul în noul an în faţa publicului băcăuan duminica aceasta cu un maraton grecesc. Spectacolul va începe la ora 18.30, iar la pupitrul orchestrei se va afla renumitul dirijor grec Diamantis Panagiotis.

Mai citeşte şi:

Târgu-Mureş:Luis Cobos dirijează începutul de an la Filarmonică

Artişti renumiţi din Grecia

„Domnia sa nu este la primul concert pe care îl dirijează în faţa publicului din Bacău. A mai avut colaborări cu filarmonica noastră şi este o onoare că a decis să revină pe scena ateneului nostru. Cu siguranţă va fi o seară deosebită“, a declarat Ozana Kalmuski Zarea, purtătorul de cuvânt al Filarmonicii „Mihail Jora“ Bacău. Concertul va debuta cu o serie de lucrări semnate de compozitorul grec Nikos Skalkotas intitulate „dansuri greceşti pentru orchestră de coarde“.

Partea a doua a concertului le va aduce băcăuanilor prezenţi în sala Ateneu un concert pentru flaut şi orchestră în Re Major susţinut de solistul grec Nevart Veron Galileas. „Este un tânăr solist grec, laureat al mai multor concursuri internaţionale de muzică. A început studiul flautului de la vârsta de zece ani şi a susţinut numeroase concerte în Grecia, România, Statele Unite, Canada şi alte ţări europene“, a adăugat Ozana Kalmuski Zarea.

Maestrul Ovidiu Bălan în concert la Ateneu

Publicul meloman din Bacău este invitat să participe pe 13 ianuarie la un alt concert susţinut de orchestra Filarmonicii „Mihail Jora“ la al cărei pupitru se va afla maestrul dirijor Ovidiu Bălan. În concert vor fi interpretări din piese semnate de Paganini şi Ceaikovski. Tot în cadrul aceluiaşi spectacol iubitorii de muzică clasică îi vor putea revedea pe Ana Maria Cioroparu la flaut şi pe Alexandru Cătălin Chelaru la pian. „Sperăm ca publicul să fie alături de noi şi în acest an, iar noi să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor lor“, a încheiat Ozana Kalmuski Zarea.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite