Târgu-Mureş:Luis Cobos dirijează începutul de an la Filarmonică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este pentru a doua oară când spaniolul va încânta publicul mureşean, după concertul susţinut în 2009. Concertul de Noul An deschide seria evenimentelor muzicale organizate de Filarmonica de Stat în 2011.

Cunoscutul dirijor spaniol Luis Cobos va fi prezent în această seară la concertul de Noul An, cu care Filarmonica de Stat Târgu-Mureş deschide seria evenimentelor muzicale din 2011. Alături de reputatul artist iberic, pe scenă va fi prezent şi Corul Mixt şi Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat. Vor fi interpretate arii din opera lui Johann Strauss senior, cât şi din opera fiului său, precum  valsul Dunărea Albastră, polca Perpetuum Mobile sau uvertura „Orfeu în Infern”. În plus, mureşenii se vor delecta cu operele proprii ale lui Luis Cobos, mai precis passodoble-ul „Sol y Sombra” şi lucrarea „Carmen Passion”, care va şi încheia concertul simfonic.

Concertul din prima săptămână a noului an a devenit deja o tradiţie şi ne bucurăm să îl readucem în faţa publicului mureşean pe Luis Cobos, un mare show man, un dirijor spaniol în mare vogă şi care reuşeşte să îmbine în spectacolele sale atât calitatea de dirijor cât şi cea de orchestrator şi compozitor. El ştie să creeze o atmosferă fantastică, ştie să comunice cu publicul, prin gesturile şi mimica lui şi se poate spune despre el că este un artist complex şi complet, prin muzicalitate, expresivitate, şi tot ce se doreşte de la un dirijor”, afirmă Vasile Cazan, directorul Filarmonicii de Stat Târgu-Mureş.

30 de ani în slujba muzicii

Luis Cobos este, la ora actuală, unul dintre cei mai cunoscuţi dirijori ai Spaniei, fiind şi preşedintele Academiei Latine din Ciudad Real. Discografia dirijorului este foarte bogată, cuprinzând 15 albume, începând cu „Zarzuela”, din 1982, şi continuând cu materiale precum „Viena Concerto”, „La danza de los corceles”, „Amor” sau „Viva Mexico!”. Un bilet la concertul de diseară costă 12 lei.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite