Spitalele din Bacău vor fi preluate de Consiliul Județean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Județean va prelua, în cele din urmă, administrarea Spitalului Județean de Urgență și a Spitalului de Pediatrie, după ce președintele Dragoș Benea a avut noi negocieri cu ministru Sănătății.

MAI CITIȚI: Administrația locală și ministerul joacă ping-pong cu trei spitale

Miercuri, consilierii județeni vor participa la o ședință a cărei ordine de zi cuprinde și puncte referitoare la proiecte de hotărâre pentru preluarea celor două instituții. Ministerul a promis că va reveni asupra hotărârii de reducere a numărului de paturi, după ce Consiliul Județean a anunțat că nu va prelua spitalele decât dacă vor fi "cruțate" 145 de paturi.

Deocamdată ministrul nu a anunțat câte paturi vor fi păstrate, însă președintele Dragoș Benea era optimist cu privire la rezultatul discuțiilor cu ministerul. În privința celui de-al doilea subiect al discuțiilor, datoriile spitalelor, Consiliul Județean va prelua toate datoriile acumulate după 31 martie de cele două unități spitalicești.  

Cu câteva zile înainte, conducerea Consiliului Județean se arătase decisă să refuze preluarea spitalelor, după ce tentativele de negociere cu un secretar de stat din Ministerul Sănătății au eșuat. În zilele următoare, o comisie formată din reprezentanți ai DSP și ai CJAS va analiza documentele financiar-contabile ale spitalelor și își va da avizul pentru preluarea acestora de către autoritatea județeană.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite