Bacău: Administrația locală și ministerul joacă ping-pong cu trei spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din șapte spitale aflate în județul Bacău, patru au trecut deja în administrarea autorităților locale, însă soarta altor trei rămâne neclară.

Spitalul de Pnemoftiziologie din Bacău ar fi trebuit să treacă la Consiliul Local Bacău, însă legislativul local a amânat ședința și a trimis Ministerului Sănătății o serie de amendamente, legate de datoriile spitalului. Acum edilii așteaptă răspunsul ministrului.  Celelalte două spitale aflate într-o situație incertă sunt Spitalul de Pediatrie și Spitalul Județean de Urgență Bacău, care ar fi trebuit să treacă în subordinea Consiliului Județean. 

"Această trecere nu s-a finalizat. Am avut mai multe întâlniri cu reprezentanții Consiliului Județean, iar acum așteptăm finalizarea discuțiilor dintre președintele CJ și Ministerul Sănătății", a declarat Aura Crețu, director adjunct al DSP Bacău. Președintele Consiliului Județean, Dragoș Benea, a declarat în ultima ședință a CJ că nu acceptă preluarea unităților spitalicești în condițiile în care ministerul a decis reducerea numărului de paturi din acestea, cu 419. Ieri ar fi trebuit să aibă loc o întâlnire între preşedintele CJ, reprezentanţii spitalelor în cauză şi un secretar de stat din minister.

"Din păcate, reprezentantul ministerului nu a venit. Îl vom invita din nou în următoarele zile, ca să avem un dialog,pentru că suntem deschişi", a precizat Dragoş Benea.Preşedintele CJBacău a mai explicat că a propus ministerului o soluţie de compromis, care presupune salvarea a 65 de paturi la Pediatrie (din 96, câte erau propuse pentru reducere) şi 70 la SJU (din 120, câte propusese ministerul).

"Dacă nici aceste propuneri nu vor fi acceptate, eu şi consilierii judeţeni nu vom aproba descentralizarea acestor unităţi medicale", a mai declarat preşedintele Benea.Cele patru spitale care au trecut la timp în administrarea autorităților locale sunt cele din Onești, Comănești, Buhuși și Moinești.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite