Specialistul de pe locul IV în campania ”Doctorii cu care Bacăul se mândreşte” Vladimir Corneleac: „Cel mai fascinant e să ajuţi o femeie să devină mamă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Vladimir Corneleac
Medicul Vladimir Corneleac

Adevărul“ vă prezintă, începând din 7 noiembrie, poveştile finaliştilor din campania „Doctorii cu care Bacăul se mândreşte“. Medicul ginecolog Vladimir Corneleac  (61 de ani), medic la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, ocupă locul patru în topul realizat de „Adevărul“ de Bacău.

Vladimir Corneleac, medic specialist în obstetrică şi ginecologie, şef al Maternităţii Bacău, se poate mândri cu un CV impresionant. Absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, promoţia 1976, a făcut specializarea internato-chirurgie la Maternitatea „Elena Doamna”, iar apoi rezidenţiat de obstretică-ginecologie. După 12 ani de învăţământ superior, în anul 1981 ajunge specialist obstretician ginecolog la Spitalul din Buhuşi şi, în scurt timp, este numit şef de secţie. După ce a fost medic în Policlinica din Bacău, a reuşit să ocupe post de doctor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.

Specialistul de pe locul V în campania "Doctorii cu care Bacăul se mândreşte" Ludovic Biro: „Neurologia e o specialitate fixă, precum matematica!”

Este admis la doctorat în anul 1991, când devine doctor în ştiinţe medicale.Trei ani mai târziu, este numit prin concurs şef de secţie la maternitate, funcţie pe care o deţine şi în prezent. În 1997 publică lucrarea „Displaziile colului uterin”. Doctorul Corneleac este autorul a peste 50 de lucrări şi comunicate pe care le-a prezentat la congrese şi simpozioane naţionale. În 2002 intră în corpul de specialitate al Ministrului Sănătăţii.

În 2006 este numit unul dintre cei şase vicepreşedinţi naţionali ai societăţii de oncologie ginecologică şi medic coordonator obstetrică şi ginecologie a municipiului şi judeţului Bacău.

În urmă cu un an, a fost numit expert pe probleme de obstetrică în judeţul Bacău.

Medicului Corneleac i se pare firească toată această activitate pe care a desfăşurat-o în domeniul medicinei. Aceasta deoarece provine dintr-o familie de medici renumiţi. Povesteşte cu plăcere despre mama sa, care a fost absolventă a „Şcolii gregoriene”, instituţie de învăţământ medical,  care se ocupa de pregătirea moaşelor. „Era o subspecialitate delicată şi aristocrată” a explicat medicul Corneleac. Tatăl său a fost unul din cei mai renumiţi medici de boli infecţio-contagioase din Bacău şi cel care a pus bazele acestei secţii în municipiu.

Părinţii lui nu au fost singurii care i-au insuflat pasiunea pentru medicină. „Am un unchi care a fost  chirurg în Botoşani, iar altul, biolog-cercetător. Fratele meu este chirurg, cumnata medic de laborator clinic, iar soţia, medic internist” a mai explicat medicul Corneleac. Tradiţia familiei în domeniul medicinei nu s-a oprit aici, deoarece fiul şi nora sa sunt medici ginecologi în Franţa.

În ciuda miilor de cazuri vindecate de medicul băcăuan, cel mai tare îl impresionează atunci când reuşeşte să ajute o femeie să devină mamă. „Obstetrica aduce cele mai mari satisfacţii. Cuplul mamă-copil este ceva divin. Îmi creşte inima mereu când, după o naştere, văd mama cu copilaşul în braţe” a afirmat medicul.

Nu uită şi cazurile extreme, când a dus o muncă contra-cronometru cu timpul şi cu boala. Povesteşte despre o tânără de 23 de ani pe care a operat-o de cinci ori ca să o retransforme într-o femeie sănătoasă: „a avut o complicaţie extrem de gravă şi mi-am pus ambiţia să o fac bine. Acum mi se umple inima când o văd, cu copilul de mână, prin oraş”. Figura i se întristează, în schimb, când rememorează cazul unei femei de 42 de ani, pe care nu a putut să o salveze. După operaţie a vrut să coboare din pat şi, după primul pas, a făcut embolie pulmonară. „În aceste cazuri prognosticul de deces este de aproape 100%” a adăugat şeful Maternităţii din Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite