Scandalul deszăpezirii continuă cu amenințări și controale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autoritățile județene se ceartă de la banii alocați pentru deszăpezire
Autoritățile județene se ceartă de la banii alocați pentru deszăpezire

În timp ce Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean Bacău, afirmă că banii de la Guvern au ajuns, pe principii politice, doar în 44 de primării, prefectul Constantin Scripăț cere un control pentru modul în care s-au cheltuit alte sume la CJ.

Doar 44 de primării din județul Bacău au primit bani pentru deszăpezire, de pe urma unei Hotărâri a Guvernului. Dragoș Benea consideră că alocările s-au făcut pe principii politice și nu conform realității din teren și de această situație s-ar face vinovat prefectul Constantin Scripăț, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care a dat bani numai comunelor democrat liberale și celor progresiste. Pe de altă parte, prefectul Scripăț spune că doar 20 de primari sunt ai partidului, iar restul au ieșit pe listele altor partide. „Nu sunt toți de la PDL. Au ieșit pe listele altor partide, poate unii din ei sunt nemulțumiți de comunicarea cu liderii de la centru și vor avea alte opțiuni la următoarele alegeri", a spus Scripăț.

Consiliul Judeţean Bacău, luat pe sus de primari şi consilieri locali din 19 comune

Prefectul băcăuan l-a acuzat pe Dragoș Benea de proastă comunicare și dezinteres, deoarece nu ar fi participat la videoconferințe. Totodată, el a cerut un control pentru modul în care s-au cheltuit sumele primite de CJ Bacău din Vrancea, în urmă cu un an. „Vreau să aflu ce s-a întâmplat cu cele zece miliarde primite din Vrancea, cum s-au cheltuit și dacă totul este legal", a mai spus Constantin Scripăț.

Şase drumuri judeţene răman blocate

În replică, Dragoș Benea spune că prefectul Bacăului este abuziv și dacă nu va găsi comunicare va cere, în contencios administrativ, anularea Hotărârii Guvernului, privind alocarea sumelor pentru deszăpezire. „În Bacău nu au fost probleme deosebite tocmai pentru că ne-am implicat.  Eu am fost în județ și am transmis prefectului că nu voi fi prezent. Cred că este mai important să mă vadă oamenii la deszăpezire, decât la videoconferințele lui Scripăț. Din păcate, județul Bacău nu are un prefect, ci un prim secretar, care împinge la ilegalități", a spus Dragoș Benea

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite