Pușcăriașii își rup pâinea de la gură pentru sinistrați

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deţinuţii, după ce au ajutat la deszăpezire, își vor da pâinea sinistraților
Deţinuţii, după ce au ajutat la deszăpezire, își vor da pâinea sinistraților

Angajații din Penitenciarul Bacău, dar și persoanele care își ispășesc aici pedeapsa, au strâns zilele acestea bani dar și alimente pentru persoanele îngropate în nămeți.

Personalul din Penitenciarul Bacău s-a implicat în ultimile zile pentru strângerea de ajutoare pentru sinistrați. Aceștia au reușit, într-un timp foarte scurt, să doneze sume de bani pentru achiziţionarea de alimente neperisabile (zahăr, ulei, conserve din carne). Acestea au fost predate către  centrul colector de distribuţie şi de ajutoare a zonelor calamitate, de la Cercul Militar Judeţean Bacău.

Valeriu Ştefănescu - Duce arta dramatică în penitenciar (PORTRET)

Mai mult, se pare că și pușcăriașii din Penitenciarul Bacău s-au arătat sensibilizați de căderile masive de zăpadă și de dificultățile întâmpinate de sinistrați din cauza gerului și a viscolului. „Nici persoanele private de libertate nu au rămas indiferente la perioada grea prin care trec cei afectaţi de zăpadă. Acestea şi-au manifestat disponibilitatea de a dona o parte din raţia de alimente(140 de persoane private de libertate au donat porţia de pâine pe o zi, însemnând 140 de pâini) şi un număr de 42 de persoane private de libertate au achiziţionat alimente neperisabile în scopul donării lor", a declarat Mădălina Mătăsaru, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bacău.

Schimb de experienţă cu Republica Moldova în sistemul penitenciar

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite