Schimb de experienţă cu Republica Moldova în sistemul penitenciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oficialii moldoveni s-au familiarizat cu sistemul penitenciar din România
Oficialii moldoveni s-au familiarizat cu sistemul penitenciar din România

În zilele de 6 şi 7 decembrie, o delegaţie formată din reprezentanţi ai Departamentului Instituţiilor Penitenciare  şi Ministerului Educaţiei din Republica Moldova a efectuat o vizită în mai multe unităţi penitenciare aflate în Regiunea Nord Est - Moldova, dar şi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială Bârlad.

În Bacău, oficialii moldoveni au vizitat Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare (SNAP), Centrul de Reeducare şi Penitenciarul Spital din Tîrgu Ocna dar şi Penitenciarul de Minori şi Tineri Bacău.

„Ieri,  delegaţia a vizitat şi şcoala noastră. În cadrul şedinţei de lucru au fost abordate subiecte care vizează cunoaşterea particularităţilor sistemului penitenciar românesc. Totodată, a fost prezentat procesul de selecţie şi formare iniţială a personalului de penitenciare dar şi activitatea didactică", a spus Silvia Vătavu, purtător de cuvânt al SNAP Tîrgu Ocna.

Începând cu anul 1997, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna asigură în fiecare an şcolarizarea pentru 10 tineri din Republica Moldova, în domeniul execuţional penal, a căror diplomă de specializare obţinută în România fiind recunoscută şi apreciată în ţara de origine.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite