Pasajul subteran, verificat de instituţiile europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasajul subteran din Bacău va fi verificat de instituţiile europene
Pasajul subteran din Bacău va fi verificat de instituţiile europene

 Neregulile de la Pasajul subteran „Ştefan Guşe-Oituz" din Bacău, legate de fondurile europene date fără licitaţie dar şi de nerespectarea proiectului tehnic, vor fi verificate de instituţiile europene de control.

Atribuirea unor contracte fără licitaţii, din fonduri europene, facturarea dublă a unor lucrări dar şi fisurile constatate de Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) Bucureşti vor fi verificate de instituţiile de control din Uniunea Europeană.

Totodată, potrivit constatărilor specialiştilor în construcţii, la pasajul subteran din Bacău nu a fost respectat proiectul tehnic, iar materialele folosite nu sunt de cea mai bună calitate. „Neregulile de la pasaj vor fi verificate, în curând, de instituţii europene. Acestea vor oferi un punct de vedere obiectiv asupra acestei lucrări", a spus prefectul Constantin Scripăţ. La sfârşitul lunii decembrie, ISC Bucureşti a constatat că pasajul prezintă fisuri mari, care conduc la ideea că nu a fost respectat proiectul tehnic. Responsabilitatea pentru recepţia lucrării, dar şi pentru alte nereguli legate de atribuirea fondurilor europene, fără licitaţie, revine Primăriei Bacău.

Liberalul Stavarache ne ameninţă cu Băsescu

Finanţare dublă pentru străzile şi sensul giratoriu de pe Oituz?

În luna august 2011, Primăria Bacău a organizat o licitaţie pentru realizarea infrastructurii rutiere pe străzile Oituz şi Ştefan Guşe. Proiectul municipalităţi, finanţat cu peste 4,4 milioane de lei din bugetul local, includea asfaltarea pe străzile Oituz şi Ştefan Guşă, a rampelor de acces şi a parapetului pietonal. În acelaşi proiect, acum aflat în litigiu, erau prevăzute bretele dar şi infrastructura reţelelor de pe Oituz. O parte din lucrări au fost însă realizate din finanţarea europeană, lucru uşor observabil, confirmat şi de Grigore Ioanid, liderul consorţiului Procom, care a realizat pasajul. „În proiectul iniţial nu a fost inclus şi asfaltul de la Ştefan Guşe", a spus Grigore Ioanid, în luna decembrie.

Pasaj blocat în procese şi contestaţii la Bacău

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite