Nadia Comăneci a ajuns în ţară şi s-a dus direct la spital ca să-şi vadă tatăl decedat UPDATE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostele colege de generaţie ale Nadiei Comăneci din Oneşti afirmă că fosta gimnastă a României a ajuns în urmă cu doar câteva minute în ţară şi s-a dus direct la Spitalul Universitar, unde a decedat tatăl său.

Ora 18.00 Gheorghe Comăneci este descris de vecini și apropiați ca un om liniștit și foarte respectuos. „Era un om de treabă. Îl știam când vindea murături în piață. Știu că era bolnav. Dumnezeu să-l odihnească!", a spus Silvia Dumitru. Vecinii lui, aproape toți în vârstă, îl cunosc din tinerețe. La blocul 12 de pe strada Tineretului din Onești s-au strâns să mai schimbe o vorbă. „Știm că a murit. Cred că o să-l îngroape în Onești. La Biserica Sfântul Neculai. Am auzit că îl aduce mâine", a spus Valeriu Luca (63 de ani), după care a mai continuat: „Îl știu de când ne-am mutat aici. O țin minte pe Nadia, se juca aici, în fața blocului", a mai spus vecinul. Și Traian Lefter (67 de ani) speră să-l mai vadă odată. „Îmi pare așa rău! Vreau să transmit condoleanțe Nadiei", a spus supărat Traian Lefter.

Ora 17.05 Tatăl Nadiei Comăneci era divorţat de mai mulţi ani de mama sportivei. Acesta îşi refăcuse viaţa alături de o altă femeie, care, vizibil îndurerată, a refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la pierderea suferită.

Ora 16.30 Gheorghe Brașoveanu, directorul liceului cu program de gimnastică, la care a fost adusă prima oara Nadia Comăneci, îl cunoștea bine pe Gheorghe Comăneci „A fost mecanic la fostul SNC. Era un om harnic, de treabă, care a avut grijă de copii. A avut un rol pentru îndrumarea Nadiei spre gimnastică. De vreun an nu l-am mai văzut. Știam că este bolnav. Sper ca Nadia să fie puternică, sincere condoleanțe“, a spus Gheorghe Brașoveanu.

Ora 15.25: „Pentru Oneşti este o mare pierdere. El este tatăl celei mai mari gimnaste ale lumii. O ştiu pe Nadia, l-am cunoscut şi pe el. Se ştie că între o fată şi tatăl ei este o legătură foarte apropiată. Este un moment extraordinar de greu pentru ea. O  rog să fie tare. Trebuie să înţeleagă, nimeni nu scapă de astfel de momente în viaţă“, a spus şi Florin Arădăvoaicei, consilier la Clubul Sportiv din Oneşti.

image

Pentru mai multe poze dați click aici:

Ora 15.15: Oamenii de sport din Oneşti au numai cuvinte de laudă despre tatăl gimnastei. „Era un om cu mult bun simţ. Era modest, nu a încercat niciodată să epateze. În urmă cu o lună, Nadia ne-a cerut sprijinul să-i aducem un maseur pentru tatăl ei, pentru că ea se ocupa de problemele lui de sănătate. Se simţea deja foarte rău. Am vorbit cu Nadia în decembrie şi era extrem de supărată, marcată“, a declarat pentru bacau.adevarul.ro Ingrid Istrate, directorul Clubului Sportiv Municipal.

Ora 14.00: Oneştencele au luat legătura telefonic cu Nadia, care este afectată de vestea morţii părintelui ei. Ea nu a putut spune deocamdată dacă Gheorghe Comăneci (76 de ani) va fi înmormântat în municipiul Oneşti sau în satul Hârja, comuna Oituz, localitatea sa natală. Tatăl Nadiei suferea de ciroză hepatică şi a făcut hemoragie digestivă, fiind transferat în 26 decembrie, cu o ambulanţă, din Oneşti, în Capitală.

Tatăl Nadiei Comăneci a murit aseară la Spitalul Universitar

În urmă cu ceva timp, Gheorghe Comăneci era cunoscut în Oneşti prin faptul că vindea cele mai bune murături. Oamenii îl preţuiau din acest motiv. Fireşte că Nadia nu şi-a uitat tatăl, ajutându-l pe acesta periodic cu sume de bani.


Vom reveni cu amănute.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite