Lucian Șerban este pe locul V în campania „Profesorii cu care Bacăul se mândrește“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul vă prezintă, începând cu 30 ianuarie, poveştile finaliştilor din campania „Profesori cu care Bacăul se mândreşte". Lucian Șerban, profesor de geografie la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu", ocupă locul V în topul realizat de Adevărul de Bacău.

Pasionat de fotografie, Internet, arhitectură și geografie, profesorul băcăuan Lucian Șerban (38 de ani) a reușit, în câțiva ani, să se facă iubit de elevi și apreciat la catedră. Principalele proiecte, derulate în ultima perioadă, sunt dedicate Bacăului. Profesorul Șerban se poate lăuda ca fiind primul băcăuan cu doctorat în geografie, luat pe o temă de actualitate, care tratează aspecte interdisciplinare. „Am terminat doctoratul anul trecut, în septembrie. Lucrarea mea se numește: „Spațiile verzi intravilane din orașele județului Bacău: organizare spațială, management și dezvoltare durabilă". Chiar dacă studiile făcute m-ar putea ajuta să obțin un post în domeniul fondurilor europene, nu mă gândesc să renunț la învățământ. Aș accepta doar un part-time", a spus Lucian Șerban.

STOP VOT! Băcăuanii au ales profesorii cu care se mândresc

Studiu interdisciplinar despre Bacău, în colaborare cu Academia Română

Profesorul de geografie de la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu are, în momentul de față, o colaborare cu Academia Română, Filiala Iași și Institutul de Geografie. Este vorba despre o analiză a Bacăului, din perspectivă spațială, estetică, demografică și nu în ultimul rând, sociologică. „Studiul urmărește problemele de urbanism cu care se confruntă orașul în care trăim. Avem zone industriale care sunt destructurate, dar și dizarmonii grave în arhitectură. Din păcate, nici cu patrimoniul nu putem spune că stăm mai bine", a mai afirmat Lucian Șerban.

CAMPANIE „Profesori cu care Bacăul se mândrește“. Nu pierdeți povestea dascălului de pe locul 5

Album foto cu obiectivele turistice ale județului

Un alt proiect de viitor, gândit în linii generale, este realizarea unui album foto al județului Bacău, cu obiective turistice, altele decât cele știute de cei mulți. Dealtfel, pasiunea față de fotografie a deprins-o în urmă cu aproape 30 de ani, când a primit, în urma unui concurs, primul său aparat foto. De atunci, Lucian Șerba și-a făcut o arhivă foto personală impresionantă. „Eu nu merg pe traseele clasice și nu m-aș concentra pe Slănic Moldova, Tescani sau Târgu Ocna. Sunt atâtea locuri frumoase, care rămân necunoscute, deoarece nu sunt scoase în evidență".

Profesorul care a mutat geografia Bacăului pe Internet

„Bacăul meu“

Lucian Șerban este cunoscut în Bacău și prin lucrările publicate în ultima perioadă. A realizat „Dicționarul geografic al județului Bacău" și a reeditat prima monografie a orașului: "Bacăul de la 1850 la 1900", a lui Costache Radu. Totodată, a pus bazele primei reviste de geografie din județ. Proiectele și știrile despre orașul în care trăiește le adună zilnic, în blogul creat, numit deferlari.ro -„Bacăul meu" prin care se deschide publicului și elevilor. Site-ul cuprinde „geoinformații, fotografii, analize și comentarii".„Este un blog de nișă, care se adresează, în general, persoanelor cu un nivel de pregătire superior, care iubesc Bacăul", a mai spus Lucian Șerban.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite