Irina Jianu, condamnată la pușcărie în dosarul ”Zambaccian”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Jianu a fost condamnată la închisoare cu executare
Irina Jianu a fost condamnată la închisoare cu executare

Băcăuanca Irina Jianu, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost condamnată de Înalta Curte de casație și Justiție la trei ani de închisoare cu executare şi doi ani de suspendare a unor drepturi.

Ea este acuzată de dare de mită și participaţie improprie la folosirea de acte false la autoritatea vamală în celebrul dosar Zambaccian.

Instanța a mai decis confiscarea de la Irina Jianu a 180.903 de lei, 80.489 USD și 5.000 de euro precum şi plata a 25.000 de lei cheltuieli judiciare.

Adrian Năstase, fostul premier PSD a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, dar a fost achitat pentru luare de mită. Soţia sa, Dana Năstase, a fost şi ea achitată pentru complicitate la luare de mită.

Urmărit internațional, prins de polițiști în Bacău

Conform procurorilor DNA, în perioada 2002-2004, Adrian Năstase a primit, în mod direct şi prin intermediul Danielei Năstase foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 euro la cursul de schimb 2002-2004. Acestea foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi unor lucrări efectuate la imobilele din localitatea Cornu şi municipiul Bucureşti.

De la Irina Paula Jianu, soții Năstase ar fi primit cea mai mare parte a acestei sume, în scopul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector general de stat la Inspectoratul de Stat în Construcţii.

„Când venea clientul, noi trebuia să ne aliniem ca fotomodelele pe podium“. Vezi programul prostituatelor din dosarul „Damaschin“

Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Intră pe bacau.adevarul.ro pentru cele mai noi ştiri din judeţ.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite