Fostul sediu al Muzeului de Științele Naturii, de vânzare, la suprapreț

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa de patrimoniu, unde se află acum restaurantul „La Michele", a fost achiziționată în vara anului trecut cu 460 de mii de euro, iar noii proprietari încearcă acum să o vândă cu 670 de mii de euro.

Imobilul de pe strada Mihail Kogălniceanu, numărul 12, este din nou de vânzare. Clădirea, construită în perioada interbelică, a fost depozit de cereale după venirea comuniștilor și a devenit casă de patrimoniu, de câțiva ani. Clădirea a mai fost sediul Muzeului de Științele Naturii din Bacău, până când a fost retrocedată și transformată în restaurant. Vasile Bulimar și Fayez Smhouty au cumpărat anul trecut, în luna aprilie, casa de la Adrian Sabath, cetățean român, stabilit în Canada, Ontario. Și atunci, Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Național din Bacău, Primăria și Consiliul Județean au refuzat să-și exercite dreptul de preemțiune, stabilit prin lege.

Vezi aici unde sunt centrele de evaluare a copiilor, care urmează să se înscrie în clasa I şi cea pregătitoare

Până la urmă, casa a fost vândută cu suma de 460 de mii de lei. După doar câteva luni, noii proprietari au scos-o din nou la vânzare. „Județul Bacău nu-și exercită dreptul de preemțiune pentru cumpărarea la prețul de 670 de mii de lei a imobilului compus din construcție și teren în suprafață totală de 899 de metri pătrați, din care construită, 544 de metri, aflat pe strada Mihail Kogălniceanu, numărul 12, clasificat drept monument istoric", se arată în proiectul de hotărâre al Consiliului Județean Bacău.

Casele de patrimoniu din oraş sunt lăsate în paragină

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite