Boeing din Nigeria, scos la vânzare de Finanțele Publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGFP) Bacău vrea să vândă un Boeing 737-200 prin licitație. Avionul a fost recondiționat la Aerostar, dar compania aeriană din Nigeria a dat faliment și nu a mai plătit reparațiile.

Un avion, care stă de mai bine de patru ani în curte la societatea Aerostar, va fi scos la licitație. Prețul de pornire propus de Finanțe este de 84320 de lei. Avionul Boeing 737 a aparținut unei companii aeronautice din Nigeria, care a dat faliment și care a renunțat la avion, recondiționat parțial în Bacău.

Aerostar va încheia o colaborare cu autorităţile băcăuane

Licitația organizată de Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGFP) Bacău va avea loc în ziua de 13 februarie, de la ora 10. „Cei care vor să participe la licitație, trebuie să depună o garanție de 10% din valoarea de pornire a licitației și să facă dovada că societatea nu are obligații fiscale restante", a spus Adrian Anghel, purtător de cuvânt al DGFP Bacău.

S-a finalizat cel mai mare hangar din România pentru montajul aeronavelor civile

Firma din Nigeria a renunțat definitiv la avion în septembrie 2011. Boeing-ul, fabricat în 1985, a fost echipat cu accesorii importante la Aerostar Bacău. „Stă de vreo patru ani la noi. Această licitație nu este ceva ieșit din comun. Mai sunt vreo 10 avioane la București, dar Finanțele din Bacău s-au mișcat mai repede. În această perioadă de criză, multe companii aeriene dau faliment și renunță la a mai plăti costurile reparației. Asta s-a întâmplat și aici", ne-a declarat Grigore Filip, directorul Aerostar SA Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite