Aerostar va încheia o colaborare cu autorităţile băcăuane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica de avioane va face parteneriat cu autoritatile
Fabrica de avioane va face parteneriat cu autoritatile

Societatea Aerostar Bacău se pregăteşte de un parteneriat public- privat cu autorităţile băcăuane.

Anunţul a fost făcut de Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bacău, în cadrul ultimei şedinţe. Colaborarea este gândită în cadrul strategiei de dezvoltare a judeţului Bacău pe termen mediu, aprobată de aleşii judeţeni.

„Avem în vedere încheierea unui parteneriat public-privat cu Aerostar, societate reprezentativă pentru judeţul nostru", a spus Benea. Ideea parteneriatului „CJ-Primăria Bacău-Aerostar", a fost confirmată şi de directorul companiei aeronautice, Grigore Filip. „Într-adevăr, s-au purtat discuţii pentru încheierea unui partneriat.Trebuie realizate nişte studii de fezabilitate şi oportunitate. O să vedem!", a spus Filip.

Societatea băcăuană a reuşit în ultimii ani să-şi consolideze poziţia pe piaţă, prin contractele de mentenanţă pentru avioanele din aviaţia civilă şi militară, prin producţia de componente aeronautice şi nu numai.

Societatea este inclusă pe lista companiilor care vor moderniza aparatele de luptă F16. Dealtfel, în acest an, Aerostar a încheiat un parteneriat cu firma americană Textron Marine & Land Systems pentru producţia unor blindate şi transportoare, care vor ajunge în dotarea Armatei Române.

Cifra de afaceri, în creştere în ultimii ani, se situează în jurul a 150 de milioane de lei în 2010, iar profitul este de aproximativ 7%.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite