Doi cunoscuți afaceriști din Bacău au ajuns în arest pentru trafic de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Nechita (foto) și Adrian Manea sunt arestați preventiv pentru 29 de zile.
Ciprian Nechita (foto) și Adrian Manea sunt arestați preventiv pentru 29 de zile.

Cei doi oameni de afaceri dețineau magazine etnobotanice. Polițiștii au confiscat 23 de kilograme de plante cu urme de cannabis, 30.000 de euro, 170.000 de lei și un pistol cu gaze . 27 de persoane implicate în acest dosar sunt cercetate în stare de libertate.

CITIȚI ȘI

17 afaceriști băcăuani au fost arestați pentru trafic de droguri (UPDATE)

Din cele 17 persoane reținute marți seara de polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate și Antidrog (BCCOA), judecătorii de la Tribunalul Bacău au decis ca doar doi suspecți să fie arestați preventiv: Adrian Manea și George Ciprian Nechita.

Cei doi sunt afaceriști cu greutate în Bacău. Primul deține un restaurant deschis de curând în centrul orașului, iar Ciprian Nechita are un bar, tot în centrul orașului, la doi pași de Prefectură. Atât Manea cât și Nechita sunt acuzați de procurorii de la Direcția de Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) de trafic de droguri de risc.

"Clientul meu este acuzat pentru o faptă petrecută anul trecut. A rămas arestat doar pentru că i s-a făcut o altă încadrare juridică decât ceilalți. El este acuzat de introducerea în țară de droguri de risc", declară Petru Ivașcu, apărătorul lui Ciprian Nechita.

Avocatul spune că a făcut deja recurs care se va judeca în maxim trei zile, la Curtea de Apel Bacău. În ce-l privește pe avocatul lui Adrian Manea, acesta nu a vrut să comenteze în niciun fel decizia judecătorilor de la Tribunal. "Am făcut recurs și voi aștepta să văd ce se întâmplă", ne-a spus Elena Babușanu, apărătorul lui Adrian Manea.

Judecătorii de la Tribunalul Bacău au stabilit ca Manea și Nechita să fie arestați preventiv pentru o perioadă de 29 de zile, iar ceilalți 15 suspecți să fie cercetați în stare de libertate. Tot în stare de libertate vor fi judecate alte 12 persoane implicate în același dosar. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite