17 afaceriști băcăuani au fost arestați pentru trafic de droguri (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii au descoperit că aceștia vindeau în magazinele etnobotanice din municipiul Bacău ceaiuri care conțineau cannabis. Cei 17 acuzați au fost prezentați la Curtea de Apel cu propunerea de arestare preventivă

ORA 15.30 Pe lângă cei 17 afaceriști care au ajuns deja în fața judecătorilor mai sunt cercetați în stare de libertate încă 10 suspecți. Alți doi au interdicție de a părăsi țara. Cei 29 de suspecții au intrat în colimatorul oamenilor legii încă de anul trecut când, în urma unui control, s-au găsit la comercializare substanțe ce conțineau și urme de cannabis. Polițiștii de la BCCOA, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat 45 de percheziții în Bacău, Iași, București, Brașov, Galați și Oradea și au confiscat peste 30.000 euro, 170.000 lei, un pistol cu gaze și produse pirotehnice de clasa a II-a.

ORA 15.00 Polițiștii de la DIICOT Bacău au reținut aseară 17 administratori de coffe shop-uri, acuzați de constituirea în grup organizat și trafic de droguri. Suspecții au intrat în colimatorul oamenilor legii încă de anul trecut, când în urma unui control s-au găsit la comercializare substanțe ce conțineau și urme de cannabis. "Dosarul e vechi, dar am înțeles că abia zilele acestea s-au primit rezultatele analizelor de laborator. Clienții mei nu știau că acele ierburi conțin cannabis. După ce au aflat, au vorbit și cu alți colegi să scoată de la vânzare plantele respective", ne spune avocatul Petre Ivașcu, unul dintre apărătorii inculpaților.

După razia la magazinele de vise de anul trecut, polițiștii băcăuani au confiscat 14 kilograme de ceaiuri interzise. "Clienții mei își asumă răspunderea și sunt conștienți că au fost prinși pe picior greșit. Dar nu au știut ce conțin acele ceaiuri", susține avocatul Ivașcu.  Astăzi, cei 17 acuzați au fost prezentați la Curtea de Apel Bacău cu propunerea de arestare preventivă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite