Deszăpezire cu scandal în comuna băcăuana Racova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În comuna Racova şi deszăpezirea este politizată
În comuna Racova şi deszăpezirea este politizată

Într-o comună din judeţul Bacău, deszăpezirea a născut un conflict între primar şi opoziţia politică din Consiliul Local. Drumurile au fost curăţate de primărie, dar şi gratuit de o asociaţie agricolă, care deţine utilaje.

Mai mulţi consilieri locali din comună îl acuză pe primarul Toader Vlad că nu a reuşit să facă faţă acţiunilor de deszăpezire. Ei sunt supăraţi că edilul nu a închiriat utilajele lor şi că a apelat la o firmă din altă comună.
Duminică, 12 februarie, au decis să facă deszăpezirea pe cont propriu, cu ajutorul utilajelor din dotarea Asociaţiei Agricole „Spicul", din localitate, la care sunt membri. Mai mult, ei afirmă că primarul ar fi făcut presiuni să renunţe la acţiune. „Văzând că primarul nu face faţă, am venit cu două tractoare cu lamă şi în câteva ore am curăţat toate drumurile. Motorina a pus-o viceprimarul. Auzind asta, primarul i-a sunat şi le-a spus să seducă acasă, că altfel iese cu scandal", a spus consilierul Constantin Frigură. Varianta este confirmată şi de tractorist. „A sunat şi mi-a zis dă-i drumul acasă, că iese rău",  a spus Dumitru Nistor.

Bacăul, deszăpezit de deţinuţi

În replică, primarul afirmă că drumurile erau deja deszăpezite, iar acţiunea aleşilor locali este o formă de campanie electorală. „Dacă vor să facă deszăpezirea, e bine. Dar drumurile erau deja curăţate. E drept, şi acum se circulă în condiţii de iarnă. Dar nu vii după aia să te lauzi. Mai aveau puţin şi puneau steaguri pe tractor", afirmă Toader Vlad.

Primarul Bacăului, acuzat de neglijență de firmele care fac deszăpezirea


Pentru deszăpezire, de la bugetul local au fost alocaţi 25 de mii de lei, bani din care sunt închiriate, la oră, utilaje. „Avem tractor cu lamă, buldoescavator, volă, care sunt luate de la o firmă din Blăgeşti. Consilierii, care sunt la asociaţia agricolă, au solicitat să se facă deszăpezirea cu utilajele lor. Dar este conflict de interese", a mai spus primarul Toader Vlad. Aleşii locali s-au certat chiar în primărie, consilierii reproşându-i edilului că drumurile sunt curăţate doar cât să încapă o maşină. „În ultimii ani deszăpezirea se făcea la fel, pe doi metri jumătate din drum, cu refugii. Acum este an electoral şi deodată vreţi ca drumul să fie curăţat în întregime", a mai spus edilul din Racova.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite