Culmea absurdului în Bacău: Profesorul de sport, rămas fără mână în urma accidentului de tren, obligat să-și facă radiografie la brațul pe care nu-l mai are

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Vrânceanu a fost pus de medici să facă radiografie la mâna ce îi lipseşte
Marius Vrânceanu a fost pus de medici să facă radiografie la mâna ce îi lipseşte

Comisia care decide gradul de handicap al tânărului nu i-a primit dosarul până ce acesta nu a făcut o radiografie a brațului inexistent. În plus, omul este îndemnat de inspectorii școlari să se prezinte la teza de titularizare deși el este stângaci și și-a pierdut mână stângă.

Marius Vrânceanu (28 de ani), profesorul de Educație Fizică ce a rămas fără brațul stâng în urma unui accident de tren, trece de câteva luni prin tot felul de evenimente care mai de care mai absurde.

După ce a fost consultat de zeci de chirurgi din Capitală care i-au refăcut umărul pentru a-i putea monta mai apoi o mână bionică, la Bacău a avut parte de o surpriză de proporții: comisia de medici care decide gradul de handicap l-a pus să facă o radiografie a brațului pe care nu-l mai are.

Am nevoie de pensia de handicap și mi-am făcut radiografie. Ce sa fac? Asta mi s-a zis, asta am făcut. Totuși mi s-a părut absurd. Eu nu am mâna din umăr", a afirmat Marius Vrânceanu.

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Bacău afirmă că medicii din comisie sunt obligaţi să ceară radiografia brațului care nu mai există, deoarece „așa spune legea". 

CITEŞTE ŞI: Profesorul Marius Vrînceanu, mutilat de tren, ajutat doar cu promisiuni

A mers cu mâna tăiată de tren în buzunar

Acum omul va primi un anumit grad al handicapului său. Aceasta, în funcție de ce vor decide medicii. Există posibilitatea ca, după ce i se va monta o mână bionică să nu mai aibă grad de handicap, ci doar unul de invaliditate. De aceea se cer radiografii la dosar", a explicat Daniela Țâțaru, director adjunct al DGASPC Bacău.

Nu poate să scrie și este obligat să dea teza de titularizare

Absurditățile nu se termină aici. Cu toate că în luna ianuarie Marius Vrânceanu a avut parte de zeci de promisiuni din partea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Bacău, pentru ca să-și găsească un loc de muncă conform posibilităților sale fizice, acum nimeni nu mai pare interesat să-l ajute.

Ba mai mult, a fost îndemnat de inspectorii școlari să-și depună dosarul pentru examenul de titularizare.

Eu mi-am pierdut mâna stângă, însă sunt stângaci. Nu știu cum voi reuși să-mi dau examenul de titularizare. Am început să fac exerciții ca să învăț să scriu și cu mâna dreaptă. Specialiștii mi-au zis că voi reuși să fac asta după câțiva ani de exerciții. Examenul este pe 14 iunie", a afirmat tânărul.

În schimb, Teodora Craus, inspector școlar general adjunct, afirmă că cel mai bine pentru Marius Vrânceanu este să devină titular pe un post definitiv în învățământ.

Sunt comisii speciale care îi ajută pe cei care nu au posibilități să scrie. Au dat examene și oribii. Nu asta este o problemă", a declarat inspectorul Craus.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite