Bacău: A mers cu mâna tăiată de tren în buzunar (UPDATE) - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Vrânceanu (27 de ani) din municipiul Bacău, profesor de Educație Fizică la Școala nr. 1 din Focșani, a trecut prin cumpăna vieții lui.

ORA, 13.45 - Alexandra Vrânceanu, soția sa, afirmă că operația efectuată de medici chirurgi de la Spitalul Floreasca din Bucueești a durat aproximativ patru ore. ” Brațul lui Marius nu a putut fi pus la loc. I-au reconstruit doar umărul. Medicii mi-au spus că viața lui nu este pusă în pericol, însă trebuie să ne gândim la o proteză”, a afirmat soția tânărului de 27 de ani.

Tânărul a încercat să traverseze în fugă calea ferată din partea de sud a orașului, ca să ajungă acasă pe strada Bicaz. O secundă de neatenție l-a costat sănătatea, fiindcă a fost aspirat de tren și mâna smulsă din umăr. Brațul i-a fost azvârnit câțiva metri, pe iarbă.

În ciuda durerilor îngrozitoare, bărbatul și-a căutat mâna pe jos și, după ce a găsit-o, a pornit de unul singur spre sediul Poliției Județene de unde intenționa să anunțe ambulanța.

Cu sângele șiroind, omul a încercat să oprească zeci de mașini care treceau pe stradă, în speranța că vreun șofer va opri. După aproximativ 500 de metri de mers cu brațul amputat în buzunar, bărbatul a căzut aproape inconștient pe iarbă. Un trecător a anunțat ambulanța.

"Nu-mi mai amintesc mare lucru. Atâta știu că atunci când am văzut luminile de la tren, m-am speriat. Am mers destul de mult singur pe jos cu mâna ruptă în buzunar", a spus tânărul de pe patul de spital după ce medicii i-au oprit hemoragia și i-au administrat cele mai puternice calmante.

Spitalele din țară nu l-au primit

După aproximativ două ore de insistențe la mai multe spitale din țară, care nu puteau trimite niciun elicopter din cauza ceții, Marius Vrânceanu a fost trimis cu ambulanța pe aeroportul din Iași, de unde a fost preluat de un elicopter trimis de Raed Arafat și transportat la Spitalul Floreasca din Capitală.

"Starea pacientului este extrem de gravă. Medicii specialiști de la Floreasca vor decide dacă mâna se mai poate fi salvată sau nu. Problema e că au trecut câteva ore de la accident iar șansele ca brațul să mai fie pus la loc sunt extrem de mici", a declarat Liliana Petrescu, medic al Unității de Primire Urgență al Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite