Case dărâmate de ţurţuri şi zăpadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au intervenit pentru curăţarea acoperişurilor de ţurţuri şi zăpadă
Pompierii au intervenit pentru curăţarea acoperişurilor de ţurţuri şi zăpadă

Mai multe locuinţe din Moineşti şi Ardeoani au fost afectate de stratul gros de zăpadă, care pe alocuri depăşeşte un metru. Sinistraţii sunt ajutaţi de primării, până îşi repară locuinţele.

Ţurţurii şi zăpada continuă să dea grele dureri de cap autorităţilor din Bacău. Specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISJU) „Mr. Constantin Ene" din Bacău au făcut 56 de misiuni pentru curăţarea acoperişurilor şi degajarea ţurţurilor. „Echipajele noastre au intervenit la 30 de şcoli, 11 blocuri de locuinţe, şase case şi nouă instituţii publice. În continuare se fac eforturi în acest sens, pentru evitarea accidentelor, care ar putea surveni", a spus ofiţerul Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.
Chiar dacă până acum nu s-au înregistrat victime, mai multe locuinţe şi acoperişuri au fost dărâmate sub greutatea zăpezii. „În Moineşti sunt două case grav afectate, iar în Ardeoani, un acoperiş prăbuşit, motiv pentru aceste case au fost evacuate", a mai spus Grecu. La Moineşti, Primăria o va ajuta pe o bătrână de 81 de ani cu materiale de construcţii pentru a-şi reface acoperişul, iar în al doilea caz, persoanele au fost mutate în alt spaţiu deţinut de autorităţi.

Iarnă grea în Bacău. Ninsorile abundente au blocat drumurile din judeţ

Responsabilitatea pentru accidente revine proprietarilor

Propietarii şi utilizatorii imobilelor au obligaţia de a-şi curăţa acoperişurile. Potrivit legii, ei sunt responsabili de eventualele accidente pe care le-ar putea provoca ţurţurii sau alte obiecte, cazute în dreptul lor. „Fiecare proprietar sau utilizator al unei locuinţe sau a unui spaţiu comercial are obligaţia să-şi facă singur curat în dreptul lui. Dacă se produce un accident şi cineva moare, administratorul sau proprietarul imobilului va avea dosar penal pentru ucidere, chiar dacă nu este vorba de un act intenţionat", a precizat Dumitru Nadă, directorul Instituţiei Prefectului.

Pușcăriașii își rup pâinea de la gură pentru sinistrați

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite