Capi ai Poliţiei din Bacău, acuzaţi că sunt paravan al contrabandiştilor cu ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Mirica, comandantul adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliție (IPJ) Bacău, şi şeful Poliţiei din Târgu Ocna, Lucian Nastasiu, sunt în vizorul anchetatorilor care cercetează filiera afacerii cu ţigări netimbrate.

MAI CITIȚI: Rețea de contrabandiști reținută de procurori

Comandantul adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Bacău, Ionel Mirica, şi şeful Poliţiei din Târgu Ocna, Lucian Nastasiu, sunt în vizorul anchetatorilor care cercetează filiera afacerii cu ţigări netimbrate. Ei sunt suspectaţi că ar fi oferit protecţie contrabandiştilor, alături de alţi poliţişti băcăuani, dar şi de responsabili ai administraţiei judeţene.

S-a lăudat cu „pile" înalte
Victor Bodea, om de afaceri din Târgu Ocna, acuzat de procurori că este unul dintre capii reţelei de traficanţi, s-a lăudat în mai multe rânduri cu relaţia sa de prietenie cu adjunctul Ionel Mirica.  „Bodea a fost prins în trafic de un echipaj al Poliţiei Rutiere şi avea maşina ticsită cu ţigări netimbrate. N-a reuşit s-o dea la pace cu poliţiştii şi atunci a afirmat că este în relaţii foarte bune cu adjunctul Mirica. Echipajul nu s-a lăsat înduplecat. I-a confiscat marfa şi l-a amendat pentru trafic de ţigări", au povestit surse din rândul poliţiştilor. Aceleaşi surse afirmă că adjunctul Poliţiei Bacău ar fi fost văzut de mai multe ori în compania lui Bodea şi că relaţia de prietenie dintre ei este veche.

Mascaţii din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog (BCCOA) Bacău au descins marţi la vila şi garajul lui Victor Bodea din Târgu Ocna şi au ridicat sute de cartuşe cu ţigări de contrabandă. Benone Marian Matei, comisar-şef al BCCOA Bacău, nu a negat că există posibilitatea ca descinderile de marţi să fie doar un prim pas al unei anchete mai ample, în care să apară ulterior şi numele unor poliţişti. „Deocamdată sunt doar supoziţii", a declarat comisarul-şef Matei, care a coordonat percheziţiile  de la Târgu Ocna.

„Nu protejez pe nimeni"
În replică, Ionel Mirica recunoaşte că îl ştie pe Victor Bodea, însă spune că între ei este doar o „relaţie de serviciu" şi nimic altceva. „Dacă era sub protecţia mea, nu mai avea loc percheziţia mascaţilor de la casa lui", a afirmat adjunctul Mirica.

Totodată, şi Lucian Nastasiu, şeful Poliţiei din Târgu Ocna, neagă că ar fi implicat în contrabanda cu ţigări. „Nu am protejat şi nu protejez pe nimeni. Eu vorbesc despre mine, nu ştiu ce face altul", a declarat comisarul-şef Lucian Nastasiu.

Mirica, anchetat într-un alt dosar
În urmă cu mai bine de un an, Ionel Mirica a mai fost cercetat de procurorii DNA împreună cu Ştefan Alexa, comandantul de la acea vreme al IPJ Bacău, sub acuzaţia de luare de mită, trafic de influenţă şi alte fapte de corupţie. Nici până la această dată el nu a fost audiat, iar dosarul se afla încă pe masa procurorilor. După începerea anchetei, Ştefan Alexa a fost transferat la comanda Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite