Bacău: Serviciul de Asistență Socială din Comănești riscă să rămână fără acreditare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Șefa serviciului de asistență socială ar putea să-și piardă funcția
Șefa serviciului de asistență socială ar putea să-și piardă funcția

Primăria Comănești este la un pas să rămână fără Serviciul de Asistență Socială. Vizita corpului de control al ministrului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Ioan Botiș, a scos la iveală multe nereguli în îndeplinirea sarcinilor de serviciu de către referenții Primăriei.

MAI CITIȚI:

”Las-o să moară că și așa nu mai iau două milioane pe ea!”(VIDEO)

Oficialii ministerului au ajuns în teritoriu în urma unui articol publicat în ediția de ieri a ziarului Adevărul și în care s-a relatat depre moartea micuței Mihaelei Marcu, care la doi ani cântărea doar șase kilograme.

Copila a murit sub ochii părinților alcoolici și a autorităților iresponsabile. Fetița suferea de o malformație a inimii nediagnosticată de niciun medic, ci doar de cel legist la autopsie. "Deocamdată am propus retragerea acreditării acestui serviciu din cadrul Primăriei. Mâine (n.r. - miercuri) vom avea acceptul definitiv al comisiei de acreditare. Oricum, în teritoriu s-au găsit grave nereguli, care trebuie neapărat remediate", a declarat Lucian Manea, consilier al ministrului Botiș și șeful Corpului de Control.

Marinela Dinu, directorul Direcției Generale de Inspecție Socială din cadrul Ministerului a afirmat că termenul în care Primăria Comănești este obligată să-și remedieze problemele este de 30 de zile. "La Primăria Comănești este o dezorganizare totală. Niciun referent social nu știe câte familii au probleme sociale, nimeni nu caută soluții, nimeni nu monitorizează copiii cu risc", a afirmat directorul Dinu.

Totodată, s-a propus decăderea din drepturile părintești soților Marcu. Ceilalți doi copii ai familiei, Petruț (5 ani) și Ionela (8 ani) au fost dați în grija bunicii materne în comuna Dărmănești.  

CITAT

Marinela Dinu - oficial din Minister

"Eu să fiu primarul din Comănești m-aș amenda singur, iar pe șefa Serviciului de Asistență Socială aș supune-o Comisiei de Disciplină"

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite