Bacău: Părinții colegilor micuței cu sindrom Down nu o mai vor la clasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorina Gaftoniuc (40 de ani), mama fetiței cu sindromul Down, continuă greva tăcerii. Pe tot parcursul zilei, femeia și-a făcut piața și a mers la medicul de familie cu gura lipită cu leucoplast.

MAI CITIȚI:

EXCLUSIV: Mama unui copil cu sindromul Down din Bacău a intrat în greva tăcerii: și-a lipit gura cu leucoplast

În plus, ea a străbătut străzile Bacăului cu două cartoane legate de gât pe care și-a scris năduful. "Integrați în școli de masă copiii cu sindrom Down!", este unicul mesaj pe care Dorina gaftoniuc vrea să îl mai transmită celor din jurul ei.

A ajuns la această formă de protest după ce conducerea Școlii "G. Bacovia" a decis să îi mute fetița bolnavă într-o altă clasă alăturată. Constantin Juncu, directorul unității de învățământ, înțelege durerea femeii.

Afirmă însă că nu poate trece peste doleanța majoritatății părinților care au copiii în aceași clasă cu fiica lui Gaftoniuc. "Poate o să renunțe până la urmă la grevă! Nioi nu vrem răul copilei. I-am oferit alternativa.dacă nu o acceptă, își poate transfera copilul la o altă școală", a spus directorul Juncu.

Transferul, singura variantă

Totodată, părinții elevilor de la clasă nu vor să renunțe la demersul lor. Ei spun că timp de patru ani au acceptat agresivitatea micuței cu Down și că alți patru ani ar fi prea mult pentru copiii lor."Sunt convinsă că fata este agresivă în mod inconștient din cauza bolii. Noi am sfătuit-o să o mute într-o altă clasă, pentru că noi am atins limitele răbdării. Nu o zic cu răutate, dar nu văd altă variantă", a afirmat Doinița Ilică (46 de ani), mama unei fetițe din clasă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite