Bacău: Locuieşte în ARO după ce apele i-au măturat casa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băcăuanul Ion Doboş a reuşit să se salveze cu greu când a venit viitura. Singurul mijloc de transport până la casa lui este barca pneumatică, cu care se duce de câteva ori pe zi ca să vadă cu cât a mai scăzut nivelul apei.

Mai citeste:

Bacău: Digul de pe Negel a fost spart pentru evacuarea apei din Cartierul CFR

Apele au cuprins Bacăul. Jumătate de oraş se pregăteşte de evacuare - UPDATE (GALERIE FOTO/VIDEO)

150 de familii sinistrate în municipiul Bacău. Orașul a fost la un pas de o catastrofă

Băcăuanul Ion Doboş (61 de ani) din cartierul CFR locuieşte de mai bine de două zile  într-un Aro vechi de 25 de ani. Casa lui a fost invadată de apele Trebeşului încă de marţi dimineaţa, când el s-a văzut nevoit să fugă pentru a-şi salva viaţa. Singura soluţie pe care a avut-o la îndemână a fost să îşi mute domiciliul în maşinî. „Marţi, înainte de ora 11.00, a venit un băiat de la noi din cartier şi disperat a început să ţipe cât îl ţinea gura: «Vin apele! Vin apele!». Speriat, am ieşit în stradă şi am văzut puhoiul cum se îndreaptă spre casa mea“, a rememorat bărbatul de 61 de ani.


Apă până la tavan


În panica creată în acel moment, omul n-a mai ştiut pe ce să pună mâna sau ce să lase în voia sorţii. „Am deschis dulapul cu haine şi am luat ce am apucat: două braţe de îmbrăcăminte şi actele. M-am urcat în Aro şi am fugit într-un loc uscat, ferit de viitură“, a mai adăugat el.  În mai puţin de o oră, casa sa a fost umplută de apă până aproape de tavan. De mai multe ori pe zi, omul merge cu barca pneumatică adusă de pompieri până în uşa casei ca să vadă dacă a mai scăzut nivelul apei. „Azi, îmi ajungea până la brâu. Avea vreo 80 de centimetri“, precizează Doboş. El mai spune că abia a doua zi, după ce locuinţa i-a fost umplută de ape, şi-a amintit că a uitat să-şi ia banii pe care îi avea în casă. S-a încumetat să înoate prin cele trei camere, acolo unde ştia că şi-a dosit agoniseala.


Bani uscaţi la soare


„Banii nu mai erau acolo unde ştiam că îi lăsasem. Pluteau prin casă aiurea. I-am luat, i-am spălat, că erau plini de mâl, şi i-am pus la uscat la soare. Nu erau mulţi, ci doar 200 de lei“, a mai povestit bărbatul. Orătăniile i-au fost luate de ape în aceeaşi zi în care a năvălit puhoiul. Din cele 50 de păsări, omul a mai găsit cocoţate pe coama casei doar patru găini şi un cocoş. A reuşit să le coboare în barcă şi să le ducă la vecinii unde n-au ajuns apele. Este convins că nu va mai putea recupera mare lucru. „De la mobilă mi-am luat adio. La fel şi de la maşina de spălat, frigider, televizor şi alte câte le aveam prin casă. Investisem în locuinţa mea  peste 10.000 de lei. Destul, ţinând seama că trăiesc dintr-o pensie de 700 de lei“, a mai spus Doboş.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite