Apele au cuprins Bacăul. Jumătate de oraş se pregăteşte de evacuare - UPDATE (GALERIE FOTO/VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furtuna de azi noapte a făcut ravagii. Sute de case și gospodării au fost invadate de furia apelor care s-au abătut peste județ și intrarile în municipiu. În Mărgineni apa a ajuns până la acoperișul caselor. Oamenii s-au refugiat din calea viiturii.

Citește și

150 de familii sinistrate în municipiul Bacău. Orașul a fost la un pas de o catastrofă

Băcăuanii se luptă cu apele revărsate UPDATE (GALERIE FOTO / VIDEO)

UPDATE ORA 16.10 Disperați sunt și băcăuanii din satul Trebeș, unde nivelul apei depășește doi metri în unele curți ale caselor.

image

"E a doua oară când pierd totul. Nici bani nici acte nu am reușit să iau cu mine. Apa mi-a luat toate orătăniile", a precizat Lidia Petrescu, localnică de 60 de ani.

image

UPDATE ORA 15.45 160 de locuințe din cartierul Barați sunt pline de apă.

image

În unele locuri viitura a ajuns până la tavanul caselor. Oamenii s-au văzut în situația de a pleca fie singuri, fie ajutați de către pompieri și jandarmi cu bărci pneumatice. "Am urcat frigiderul și aragazul de masă, restul cum o vrea Dumnezeu", ne-a spus Ovidiu Florea, un localnic de 43 de ani.

image

UPDATE, ORA 12.00: Pompierii băcăuani au anunțat că, până la această oră, au intervenit pentru salvarea a 17 persoane aflate în gospodării inundate din comuna Mărgineni și a altor 6 din municipiul Bacău, de pe Calea Moinești. Până în prezent nu au fost semnalate decese sau persoane dispărute.

FOTO + UPDATE Potop în Reşiţa cu urmări la Timişoara: sute de călători au aşteptat, 4 ore, în câmp, reluarea mersului trenurilor. Cea mai mare întârziere: de peste 9 ore!

Cod portocaliu de inundații pentru județul Bacău

Și-a făcut singur dig în fața casei

Ședințe zilnice pentru înlăturarea efectelor inundațiilor

Iaşi: Lac urban după o ploaie de vară (VIDEO)

Localitățile Mărgineni, Racova, Buhuși, Solonț, Gârleni, Letea Veche, Luizi Călugăra, Hemeiuși au fost cuprinse de ape. Intrarea în municipiu dinspre Moinești a fost blocată pe toată perioada dimineții, deoarece apa Trebeșului a ieșit din matcă.

image

Locuitorii sunt disperați și fug din calea apelor. 13 oameni din Mărgineni, urcați pe acoperișurile caselor au fost salvați de pompieri. Întregul cartier CFR este cuprins de ape. Circulația rutieră este restricționată sau deviată pe alte rute ocolitoare, dar și în acele porțiuni traficul este îngreunat. Oamenii își pun mâinile în cap și spun că se văd neputincioși în calea dezastrului.

image

"Nu știu ce să mă mai fac! Nu credeam că o să ajungă apa până aici. E jale! Am apă peste tot: în casă, în grădină, în beci", a afirmat Cristi Vența (40 de ani) un bărbat care locuiește la intrarea în Bacău dinspre Mărgineni. George Enache, purtător de cuvând al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, afirmă că situația se schimbă de la o secundă la alta și telefonul sună pemanent la 112.

image

Băcăuanii de pe străzile Mioriței, Ștefan cel Mare și întregul cartier Nord sunt îndemnați de pompieri prin portavoce să se refugieze în zone mai sigure.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite