Cod Portocaliu de inundații pentru județul Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Județul Bacău este din nou sub incidența Codului Portocaliu de avertizare hidrologică, după cum informează Administrația Bazinală de Apă Siret.

MAI CITIȚI: Și-a făcut singur dig în fața casei

Ședințe zilnice pentru înlăturarea efectelor inundațiilor

În județul Bacău, zona de Cod Portocaliu cuprinde localitățile de pe cursul Trotușului, dar și al afluenților Asău, Uz, Tazlău, Oituz, Cașin. Avertizarea este valabilă până pe 8 iulie, ora 10 și a fost emisă de , Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, având în vedere situația hidrometeorologică actuala și prognoza meteorologică. Totodată, s-a instituit Cod Portocaliu și

pe râurile: Suceava (cu afluenții Sucevița, Brodina, Soloneț, Pozen), Moldova (cu afluenții Moldovița, Humor, Putna, Suha, Râșca) și Bistrița (cu afluenții Cârlibaba, Dorna, Neagra, Damuc, Bicaz, Cracău, Bolatău, Bistricioara, Tarcău). "Având în vedere posibilitatea apariției de viituri rapide, Administrația Bazinală de Apă Siret reia recomandările adresate populației să evite trecerea râurilor prin vaduri, pe poduri și punți suspendate, precum și retragerea utilajelor folosite pentru diverse lucrări agricole, piscicole sau de păstorit. Toate persoanele din zonele avertizate trebuie să fie în stare de alertă maxima și vigilență", a precizat Georgiana Cernat, de la Compartimentul de Comunicare al Administrației Bazinale de Apă Siret Bacău.

Codul portocaliu înseamnă, conform definiției oficiale date de hidrologi, risc de viituri generatoare de revărsări importante care pot avea impact semnificativ asupra vieții colectivităților și siguranței bunurilor și persoanelor. Există posibilitatea reală a depășirii cotelor de inundație.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite