Bacău: Fusta mamei și traista din Italia, ”ingredientele” reușitei la Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulți absolvenți care își dau Bacalaureatul zilele acestea au pornit spre sălile de examen cu obiecte purtătoare de noroc. Ei afirmă că cine are astfel de "adjuvante" îi va surâde norocul și vor avea cu cel puțin un punct mai mult la nota finală a examenului de absolvire a liceului.

MAI CITIȚI

Bacău: 2.000 de lei, şpaga pentru comisia de la Bac.Mascații au ținut 300 de elevi captivi în școala de la Podu Turcului timp de trei ore

Petale de crin sfințit, șervețel care a atins moaștele Sfintei Parascheva, traistă de artizanat cumpărată în vacanță în Italia, cercel în ureche, un pahar de apă caldă băută pe stomacul gol sau fusta purtată de mama la Bacalaureatul de acum 25 de ani sunt doar câteva dintre superstițiile absolvenților de liceu din Bacău.

Cătălina Gavrilă, elevă a Colegiului Național "Vasile Alecsandri" este convinsă că fusta pe care mama sa a purtat-o în urmă cu 25 de ani la Bac este "talismanul" perfect pentru o notă mare la examen.

Roxana Ardeleanu de la liceul "Grigore Moisil" a ales ca accesoriu purtător de baftă o traistă cumpărată de ea tocmai din Italia. "Mi-a plăcut traista când am văzut-o pe raftul unui magazin din Milano. Nu aveam decât puțini bani la mine și credeam că nu mi-o pot cumpăra. Când am văzut cât este de ieftină mi-a dat seama că sunt o norocoasă. Costa exact câți bani aveam la mine!", a mărturisit Roxana.

În județul Bacău, 5.863 de absolvenți dau azi examenul de Bacalaureat.  Evaluarea lor se va desfășura în 18 centre de examen iar lucrările vor fi corectate în cinci centre.

image
image

"La Colegiul Tehnic "Anghel Saligny", Colegiul Economic "Ion Ghica" și Liceul cu Program Sportiv, președinți de comisii sunt cadre didactice preuniversitare din Bacău,care au luat locul la trei profesori de la Universitatea Politehnică din Iași, care s-au retras pe motive de sănătate", a declarat Claudia Merticariu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite