Bacău: Familia tânărului cu mâna smulsă de tren îl reclamă pe doctorul Iulian Ghimiș la Colegiul Medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Spitalul Floreasca, tânărul cu mâna smulsă de tren a aflat că dacă se intervenea rapid mâna sa putea fi salvată. Soția tânărului care a rămas fără brațul stâng în urma unui accident de tren a depus plângere la Colegiul Medicilor contra fostului șef al Secției de Chirurgie Plastică.

MAI CITIȚI:

Tânărul cu mâna smulsă de tren are nevoie de o proteză bionică

A mers cu mâna tăiată de tren în buzunar (UPDATE) - VIDEO

Medicul Iulian Ghimiș, fostul șef al Secției de Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului de Urgență Bacău, va fi cercetat într-o altă anchetă de Colegiul Medicilor. Reclamația vine din partea Alexandrei Vrânceanu, soția lui Marius Vrânceanu (27 de ani) tânărul care și-a pierdut brațul stâng în urma unui accident de tren care a avut loc în urmă cu zece zile.  

Femeia susține că medicul Ghimiș a refuzat să răspundă la telefon, în timp ce se afla de gardă la domiciliu, pentru ca să intre în sala de operație și să salveze brațul bărbatului.

Deoarece nu s-a putut întocmi echipa de trei medici care ar fi trebuit să-i repună brațul la loc, Marius Vrânceanu a fost transportat cu ambulanța pe aeroportul din Iași și de acolo a fost preluat de un elicopter SMURD, care l-a dus la Spitalul Floreasca.

La externare, tânărul de 27 de ani a primit o veste cutremurătoare: "brațul său putea fi salvat dacă se intervenea în primele ore". A ajuns prea târziu și medicii bucureșteni nu au putut decât reconstrui umărul.

"Mâna putea fi salvată până la ora 6.00"

Soția lui Marius Vrânceanu este decisă să meargă până în pânzele albe ca să se facă dreptate în cazul soțului său. "La București medicul care l-a primit pe Marius mi-a zis că l-a așteptat pe soțul meu, cu ochii pe ceas până la 6.00 dimineața. Când a văzut că se face 6.30 și-a dat seama că este prea târziu", a povestit Alexandra Vrânceanu.

Singura șansă ca soțul său să ducă o viață cât de cât normală este ca Marius să primească o mână bionică, a cărei cost se ridică la 30.000 de euro. Vestea că mâna lui Marius putea fi salvată a dat peste cap întreaga familie. "Speram ca medicii din București să- i spună lui Marius că nimeni din lumea asta nu îi poate repune mâna. După ce am aflat că avea șanse, vrem ca cel vinovat să plătească. Am văzut cu ochii mei cum toți cei adunați în spitalul din Bacău îl sunau pe Ghimiș și el nu răspundea la telefon. Ba chiar și l-a închis de tot", a afirmat Alexandra Vrânceanu.

Antoaneta Stângă, președinta Colegiului Medicilor afirmă că luni la ședința de birou va pune în discuție cazul doctorului Ghimiș.

Vasile Druță - MEDIC FLOREASCA

"Am avut mulți pacienți cărora le-am salvat mâna. Dacă se intervenea mai repede, șansele lui erau mult mai mari! La noi a ajuns foarte târziu "

CITEŞTE ŞI

Becali a donat 3.000 de euro pentru Vrânceanu

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite