Bacău: Factura la energia termică, mai scumpă pentru persoanele singure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Abonații CET își permit ca în această iarnă să nu mai țină cont de consum
Abonații CET își permit ca în această iarnă să nu mai țină cont de consum

Acestea vor primi subvenții de la bugetul local cu zece la sută mai mici față de cele stabilite pentru familii. Ștergerea penalităților datorate de asociațiile de proprietari către CET se vor face numai după ce abonații recunosc în scris suma imputată

MAI CITIȚI:

Instalații de încălzire separate pentru unii abonați ai CET-ului

Pomana de la CET are acordul prefectului

Explodează chiriile caselor încălzite de CET

Persoanele singure care utilizează pentru încălzirea locuinței energie termică furnizată de CET Bacău vor primi din partea Primăriei o subvenție mai mică cu zece la sută decât cea stabilită pentru familii.Decizia a fost luată ieri de consilierii locali care au votat  gradul de compensare a facturii la energia termică pentru această iarnă.

Astfel, familiile care au venitul cuprins între 0 și 155 de lei vor avea factura achitată în proporție de zece la sută de Primărie și 90 la sută din fonduri de la bugetul de stat în timp ce, pentru familiile cu venituri cuprinse între 615,1 lei și 1.318 lei, factura este achitată în totalitate din bugetul local. "Pentru persoanele singure s-a decis să se aplice o valoare a compensării facturilor mai mică cu zece la sută față de cea stabilită în cazul familiilor. Proporțiile subvențiilor au fost stabilite în funcție de venitul fiecărei persoane și de banii alocați de la bugetul de stat", a spus Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.

Pentru a beneficia însă de subvenția Primăriei abonații CET vor fi obligați să facă dovada că sunt abonați ai CET-ului și să încheie o convenție de plată individuală cu furnizorul de energie termică valabilă pe minim cinci ani de zile.

CITIȚI MAI MULTE ÎN:

image
Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite