Bacău: Copilul răpit în schimbul a 50.000 de lei a povestit cum a fost ademenit ca să se urce în mașină. Cu bomboane și 2 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a ieșit de la grădiniță, băiețelul s-a urcat într-un autoturism care l-a ajuns din urmă după ce i s-a promis că primește doi lei, bomboane și o plimbare prin oraș. După ce l-au dus într-un tur al Bacăului de cinci ore, răpitorii au încercat să facă „tranzacția" cu familia, contra sumei de 50.000 de lei.

MAI CITIȚI:

Copil de şapte ani răpit din faţa grădiniţei. Răscumpărarea cerută: 500 de milioane de lei vechi

Bărbații care au răpit un băiețel sunt aduși la Parchet (GALERIE FOTO)

I.Stănescu (7 ani) de la grădinița aflată în incinta Școlii „Domnița Maria" din Bacău, a povestit cum a fost momit de patru bărbați ca să se urce într-o mașină cu numere de Italia.

Se pare că, în urma unei afaceri, familia micuțului a rămas cu o datorie de 50.000 de lei la niște bărbați din Suceava. Copilul a ieșit de la ore, în jurul orei 12.30 și a pornit spre casa bunicilor, unde zilnic se oprea ca să mănânce la prânz.

Am ieșit de la școală, cu mai mulți colegi. Am rămas puțin mai în spate, pentru că băieții de la mine din clasă sună pe la porțile oamenilor și apoi fug. Eu nu vreau să fac prostii", a povestit băiatul de șapte ani.

„Mi-au dat să mănânc"

O mașină de lux cu numere de Italia l-a ajuns din urmă. Din autoturism au coborât patru bărbați care i-au promis că îl vor plimba prin oraș, apoi îl vor duce acasă. În plus îi vor da bomboane și doi lei. „Nu știu pe unde m-au dus, în schimb mi-am dat seama că ieșisem din oraș. Atunci m-am speriat puțin și le-am spus că am trecut de casa bunicilor mei. Oamenii din mașină au oprit apoi și au cumpărat ceva de mâncare. Nu știu ce mâncare era aia, dar mi-au dat și mie puțin. În tot acest timp, ei au vorbit la telefon. Mi-au spus că vorbesc cu bunicul", a mai povestit copilul.

Mama a alertat polițiștii

Elena Stănescu, mama copilului, afirmă că s-a speriat atunci când a văzut că fiul ei nu mai ajunge acasă. Între timp, aceasta a fost sunată de răpitorii care au pretins bani, în schimbul înapoierii fiului său.

„Când am auzit că băiatul meu este pe mâna unor infractori, am început să plâng. M-am dus direct la poliție și am întrebat ce se poate face", a spus mama copilului. Băiatul a fost „înapoiat" familiei, în parcarea din fața hotelului Moldova, după ora 20.30,  când urma să fie dată și suma de bani. La „întâlnire" au venit și polițiștii.

„Copilul nu va rămâne cu nicio traumă!"

Psihologii afirmă că băiatul de 7 ani nu va fi afectat deloc de experiența trăită în mașina răpitorilor. „Nu l-au legat la ochi, nu l-au ascuns în spații întunecoase, nu l-au violat. Ba mai mult, i-au dat mâncare și bomboane și copilul le-a luat. Asta dovedește că puștiul avea încredere în ei. E doar o experiență din care poate învăța că nu trebuie să aibă încredere în oricine", a declarat doctorul în psihologie Iustin Turcu, președintele Filialei Bacău a Colegiului Psihologilor

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite