(UPDATE) Bacău: Copil de şapte ani răpit din faţa grădiniţei. Răscumpărarea cerută: 500 de milioane de lei vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil de şapte ani a fost răpit astăzi, la orele amiezii, din faţa grădiniţei Domniţa Maria din Bacău.

(UPDATE) ORA 9.25: Cei patru suceveni acuzați că l-au răpit pe copil se află acum în arestul Inspectoratului Județean de Poliție și vor fi prezentați Judecătoriei Bacău cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. 

 Ora 00.05: La această oră, sediul Poliţiei Bacău este împânzit de „susţinători" ai celor anchetaţi, veniţi din Suceava. În urmă cu câteva minute, în biroul în care au loc audierile a sosit şi un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătorie, care va coordona ancheta.

Ora 23.15: În urma flagrantului realizat de poliţiştii băcăuani, copilul a fost recuperat şi redat familiei. Oamenii legii afirmă că cei patru răpitori au vârste între 25 si 30 de ani şi sunt de loc din Suceava. Aceştia sunt anchetaţi la această oră sub acuzaţia de lipsire de libertate în mod ilegal. „Dacă vor fi găsiţi vinovaţi aceştia vor primi o pedeapsă cuprinsă între 7 şi 15 ani de închisoare" a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău.

Copilul a fost forţat să urce într-un BMW X5 cu numere de Italia, iar răpitorii au cerut apoi părinţilor 500 de milioane de lei vechi drept răscumparare.

Aceştia s-au declarat de acord cu propunerea şi la ora 20.00 s-au întâlnit cu răpitorii în parcarea Hotelului Moldova pentru a le înmâna banii. Politiştii au intrat pe fir şi i-au reţinut pe răpitori.

Mă mir de cele întâmplate. Copilul provine dintr-o familie de romi, însă fară probleme. Aproape în fiecare dimineaţă vine la grădiniţă însoţit de mediatorul şcolar, curat şi bine îmbrăcat" a declarat Elisabeta Deaconu, directoarea şcolii sub tutela căreia se află grădiniţa.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite