Bacău: Bărbat sfâșiat de o haită de câini maidanezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victima a ajuns la spital plină de sânge și cu multiple mușcături pe brațe și abdomen. Bărbatul a scăpat cu viață doar pentru că a reușit să se lupte cu animalul și să-i rupă maxilarul. De la începutul anului, 271 de băcăuani au fost mușcați de câini.

Incidentul s-a petrecut în urmă cu două seri în cartierul Izvoare, din municipiul Bacău. Iulian Ungureanu (49 ani) se îndrepta către domiciliu când o haită de aproximativ zece câini comunitari l-au înconjurat și au devenit extrem de agresivi. Omul a încercat să fugă, dar în acel moment a fost atacat.

„Prea mare lucru nu-mi mai amintesc. Știu că cel mai mult m-am luptat cu un ciobănesc, foarte mare, care m-a mușcat de brațe și de abdomen. Am încercat să mă feresc să nu mă muște de față. Am reușit să-i prind gura și să-i rup maxilarul. După asta au fugit cu toții", povestește bărbatul.

Imediat omul s-a prăbușit la pământ într-o baltă de sânge și singura șansa a fost că prin zonă trecea un bărbat care a sunat la Salvare. „Dacă nu era acel om, la cât sânge curgea din răni nu știu dacă mai trăiam. Și am mai avut noroc că sunt mai mare de statură că dacă era altcineva nu scăpa cu viață, la cât de rău era", mai spune Ungureanu.

Citeşte şi:

Ameninţări cu moartea după masacrul câinilor din Botoşani: „Vei muri până la 17 iulie“ (FOTO)

Bărbatul a fost imediat preluat de medici și va mai rămâne în spital pentru o perioadă de timp. „I s-a administrat tratamentul necesar, dar îl mai ținem sub supraveghere pentru a se evita riscul apariției unei infecții", ne-a declarat Mirela Romaneț, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Iubitorii de animale militează pentru sterilizare

De la începutul anului, peste 270 de băcăuani au ajuns la spitalul din Bacău după ce au fost mușcați de câini, majoritatea atacați pe stradă. „Poate fi vorba de rabie, iar dacă persoana nu se prezintă la medic mușcăturile pot fi fatale, dar poate fi și un comportament brutal din partea omului și atunci câinele atacă", ne-a spus Gheorghiță Vlad, medic veterinar în cadrul Direcției Sanitar Veterinare Bacău.

Iubitorii de animale din municipiu spun că producerea unor astfel incidente sunt aproape inevitabile. „Este regretabil ce s-a întâmplat, dar trebuie să se înțeleagă faptul că nici noi nu putem face totul singuri. Avem nevoie de fonduri și de implicarea cât mai multor persoane. Câinii trebuie sterilizați pentru că așa nu mai sunt agresivi", a spus Dana Barcaru, directorul Asociației Prieteni Necuvântători.

Cei de la Primărie spun că fac tot ce pot. „Echipajul de ecarisaj iese în fiecare zi, mai ales la sesizări. Nu avem suficiente adăposturi și încercăm să-i sterilizăm", ne-a spus Viorica Marcu, director Direcția de Spații Publice Bacău. În prezent, pe străzile din municipiul Bacău sunt peste 1.000 de maindanezi, iar alți 600 în cele două adăposturi.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite