Bacău: Anchetă pentru elevul care a fost înscris la două școli în același an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Strat trebuie să repete clasa a V-a
Cristian Strat trebuie să repete clasa a V-a

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Bacău a început o anchetă pentru a vedea cine se face vinovat de încurcătura din actele lui Cristian Strat, elevul care după ce a absolvit clasa a VI-a este nevoit să se reîntoarcă în clasa a V-a.

Elevul a fost mutat de la Școala „Alexandru cel Bun" din Bacău, la Școala „Alexandru Piru" din comuna Mărgineni, doar pe vorbe, fără vreun act oficial.

În urmă cu o săptămână, când elevului era cât pe ce să i se încheie situația școlară pentru clasa a VI-a, s-a descoperit că în clasa a V-a el a rămas repetent.

Deocamdată am controlat doar Școala «Alexandru cel Bun» din Bacău și, în următoarele zile vom verifica ce s-a întâmplat și la Școala «Alexandru Piru» din Mărgineni. Atât știu, că nu a existat nicio corespondență între cele două unități de învățământ. Vrem să vedem dacă şcoala a ținut legătura cu familia și unde s-au încurcat lucrurile", a declarat Teodora Craus, insector școlar general adjunct.

CITEŞTE ŞI: Absolvent de clasa a VI-a, obligat să se înscrie în clasa a V-a. Vezi cum de-a ajuns elevul în această situație

Protestul unui elev din Bacău: „Nu mai merg la școală pentru că profesorii și-au bătut joc de fratele meu!“

„Sunt prea supărată ca să mai zic ceva!"

Dacă directoarea școlii din municipiul Bacău, Camelia Stamate, afirmă că „elevul a rămas repetent și că unitatea de învățământ nu a fost anunțată de mutarea copilului în altă parte", Ioana Cojan, șefa școlii din comuna Mărgineni, este extrem de supărată de situația creată.

Gestionarea este foarte grea. Eu conduc trei școli și cinci grădinițe. Nu știu ce să mai zic. Secretarul trebuia să se ocupe de actele de transfer ale acestui elev și eu trebuia să le urmăresc și verific. Este o muncă foarte grea, pentru că am peste 800 de elevi și sunt multe probleme. Sunt prea supărată ca să mai zic ceva...", a afirmat directoarea Cojan. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite