Protestul unui elev din Bacău: „Nu mai merg la școală pentru că profesorii și-au bătut joc de fratele meu!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuț Strat (stânga) este revoltat că fratele său, Cristinel (dreapta) este nevoit să reînceapă clasa a V-a după doi ani
Ionuț Strat (stânga) este revoltat că fratele său, Cristinel (dreapta) este nevoit să reînceapă clasa a V-a după doi ani

Mezinul familiei este indignat că după ce fratele său a absolvit clasa a VI-a a aflat că era repetent încă din clasa a V-a. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Bacău a început o anchetă pentru a se stabili cu exactitate cine se face vinovat de încurcătura din actele elevului.

Ionuț Strat (9 ani), elev în clasa a III-a la școala din satul Podiș, comuna Mărgineni, refuză să mai meargă la școală deoarece nu mai are încredere în cadrele didactice.

Mai citește și:

Bacău: Absolvent de clasa a VI-a, obligat să se înscrie în clasa a V-a. Vezi cum de-a ajuns elevul în această situație

El este dezamăgit de faptul că fratele său mai mare, Cristinel, a aflat în urmă cu trei zile că în loc să promoveze în clasa a VII-a, va fi dat înapoi cu doi ani, adică va fi nevoit să reînceapă clasa a V-a.

Eu mergeam cu fratele meu de mână la școală în fiecare dimineață. Acum ce-o să zică colegii că el nu va intra în clasa a VII-a așa cum trebuia, ci va învăța în clasa a V-a? Nici nu vreau să mă mai duc la școală!", a afirmat Ionuț Strat.

Șefii ISJ încep o anchetă pentru a vedea unde s-a produs încurcătura din actele elevului. „Vom găsi o soluție care să fie și în favoarea copilului și legală", a declarat Florin Lazăr, inspector general școlar.

CIFRĂ

18 ani

Aceasta este vârsta pe care o va avea Cristinel Strat când va termina clasa a VIII-a

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite