Bacău: 220 de angajați de la Letea SA, trecuți în șomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste două sute de salariați de la Letea SA rămân fără locuri de muncă, după ce conducerea firmei a decis să îi concedieze.

MAI CITIȚI: Muncitorii de la Letea au fost trimiși acasă

Primii o sută au fost deja chemați ieri la sediul fabricii, pentru a primi preavizul. Conducerea societății a luat această decizie după ce a sistat activitatea de producere a hârtiei de ziar. Salariații fabricii nu știu dacă să mai spere că se vor întoarce la lucru. Patronatul spune că, timp de cel puțin trei luni, nu se pune problema întoarcerii salariaților la muncă. "O perioadă Letea nu va mai avea activitate. Aşteptăm investitori. Să vedem timp de trei luni cum va arăta economia românească fără Letea. Oamenii îşi vor primi toate drepturile, conform legislaţiei muncii", a declarat omul de afaceri Dumitru Sechelariu.

Intenția de concediere colectivă la societatea Letea SA Bacău a fost anunţată Inspectoratului Teritorial de Muncă la începutul lunii iunie. Letea SA a notificat instituția cu privire la faptul că  din iulie 2010, 223 din cei 272 de salariați vor fi concediați. În fabrica Letea  vor rămâne să lucreze numai 50 de salariati, cei mai mulți dintre ei paznici și personal de întreținere.  

Conform Inspectoratului Teritorial de Muncă, motivele disponibilizării anunțate de societate prin proiectul de concediere sunt de natură economică, iar persoanele care au primit preaviz ar urma să primească salarii compensatorii. Letea SA Bacău a fost unicul producător de hârtie de ziar din România și a fost privatizată în anul 2004, când pachetul majoritar de acțiuni a fost cumpărat de omul de afaceri Dumitru Sechelariu. Fabrica a produs și hârtie pentru export, având relații comerciale cu firme din Turcia, Ungaria, Republica Moldova și alte țări europene.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite