Bacău: Angajații de la Amurco riscă să devină șomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul Ioan Niculae a declarat în repetate rânduri că vrea să închidă sau să vândă combinatul de îngrășăminte chimice. Lucrătorii de la Amurco sunt sătui de zvonuri și așteaptă o variantă oficială. Până atunci ei merg la serviciu conform planificării

MAI CITIȚI:

Poluare de proporții cu amoniac la Galbeni

Cei 685 de angajați ai combinatului de îngrășăminte chimice Amurco, din municipiul Bacău ar putea ajunge șomeri din primăvară. Veștile despre viitorul fabricii nu sunt certe și nimeni nu știe deocamdată dacă Amurco se va închide sau va fi vândut unor ruși. 

Aceasta deoarece declarațiile patronului Ioan  Niculae se bat de câteva săptămâni încoace cap în cap. Dacă la început omul de afaceri a declarat că intenționează să-și închidă toate combinatele din țară, deoarece statul nu mai acordă subvenții, de câteva zile acesta pune problema unei vânzări câtre investitorii ruși.

Ba mai mult, se pare că nici posibili cumpărători din Rusia nu au de gând să mențină afacerea ci mai degrabă să vândă fabrica pe bucăți. Zvonurile au ajuns și la urechile lui Gheorghe David, liderul de sindicat, care afirmă că angajații sunt resemnați indiferent de varianta aleasă de conducere. "Știam că în martie se preconizează o închidere. Apoi am aflat că sunt niște planuri de redresare. Nu știm exact ce va fi. Oricum, aceasta este realitatea economică pe plan mondial și trebuie să o acceptăm", a declarat Gheorghe David.

"De 20 de ani tot aud că se închide"

În combinat muncitorii își văd liniștiți de treabă. Cei mai mulți nu cred că se va pune lacătul pe afacere. Muncitorii sunt sătui de tot felul de zvonuri care le-au trecut pe la ureche și acum așteaptă doar o variantă oficială. "Eu lucrez aici de 25 de ani iar de vreo 20 de ani tot auzim că se închide combinatul și am ajuns să lucrăm și în ziua de astăzi aici. Nu credem în zvonuri iar până acum nu a venit nimeni să ne spună că suntem în pericol să rămânem fără serviciu", ne-a declarat Bernard Năstase, muncitor al fabricii Amurco.

Sunt însă și colegi care iau în calcul închiderea combinatului. "Eu unul cred că se va închide. Noi nu știm ce negociază ei. Când vom afla că se închide înseamnă că de a doua zi nu vom mai avea serviciu. Nu cred că ne anunță din timp", a afirmat Ion Popa, un alt angajat al combinatului chimic. SC Amurco a rămas fără autorizație de mediu la sfârșitul lunii decembrie.

CITAT

Paul Toderică, DIRECTOR AGENȚIA REGIONALĂ DE MEDIU BACĂU

"Societatea se află acum în perioada de tranziție. A depus documentația pentru o nouă autorizație, am trimis-o la București și așteptăm punctul de vedere al Ministerului și Agenției Naționale de Mediu"

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite