Două eleve au ajuns vedete pe Internet după ce s-au bătut în văzul colegilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegii de clasă ai celor două fete sunt şocaţi de cele întâmplate
Colegii de clasă ai celor două fete sunt şocaţi de cele întâmplate

Adelina Baibaţan şi Angelica Căldăraş, ambele de 15 ani, s-au bătut în văzul colegilor. Unul le-a filmat şi le-a făcut vedete pe Internet. Conducerea Colegiului Economic încă nu a decis cum şi dacă cele două tinere vor fi sancţionate.

Sub privirile uimite ale colegilor, două eleve din clasa a IX-a de la Colegiul Naţional Economic şi-au împărţit pumni şi s-au tras de păr mai ceva ca în filmele de acţiune, luni la prânz. Întreaga scenă a fost filmată cu un telefon mobil de un coleg al celor două bătăuşe şi postată mai apoi pe Internet. De aici a fost doar un pas până la un adevărat scandal. „Am aflat abia ieri dimineaţă de incident. Doamna director a  fost de serviciu în şcoală până seara târziu, dar elevii nu au spus la nimeni nimic. Facem verificări, iar apoi vom lua măsurile care se impun”, a declarat Mircea Cismaş, director adjunct la Colegiul Economic.

S-au stropit cu apă în baie
Scandalul a pornit de la o joacă a fetelor, în baie. Cele două s-au udat cu apă, în primă fază din greşeală. Mai apoi, au început să se înjure reciproc, iar când au ajuns în clasă au declanşat bătaia. „Am fost de faţă când s-au bătut colegele mele. S-au înjurat prima dată după care le-am văzut la podea cum îşi dădeau pumni. Una dintre ele este zgâriată pe faţă”, a spus Cosmina Peşa, colegă de clasă.

„Sunt de-a dreptul şocată de incident. Clasa a IX-aB este ascultătoare şi nu am avut probleme cu ei. Am luat legătura cu părinţii elevelor, i-am pus pe toţi colegii să dea declaraţii, iar în funcţie de ce spun copiii, vom vedea ce măsuri vom lua”, a declarat Gabriela Stoiadin, diriginta clasei. Aceasta mai spune că cele două eleve bătăuşe, Adelina Baibaţan şi Angelica Căldăraş, nu obişnuiau să chiulească şi aveau note bune la toate materiile.

După finalizarea anchetei interne, cele două fete vor fi consiliate cel mai probabil şi de psihologul şcolii, pentru a înţelege cât de gravă este violenţa în şcoli. „Nu vreau să declar nimic până când nu va veni mama mea la şcoală. M-am împăcat cu colega mea şi nu mai suntem certate”, a spus Adelina Baibaţan. Angelica Căldăraş a refuzat să facă vreun comentariu despre incident.

În cursul acestei zile, părinţii celor două bătăuşe au fost chemaţi să se prezinte la direcţiunea şcolii pentru a discuta cu diriginta clasei.

Se bat din frustrare
Psihologii sunt de părere că astfel de incidente au loc din cauza sentimentului de frustrare. Tinerii sunt invidioşi şi încearcă să se facă remarcaţi prin diferite metode. „Liceenii au de regulă un comportament mai rebel şi încearcă să fie perfecţi în toate domeniile. De aici pornesc certurile şi frustările”, a declarat psihologul Madiana Popescu.

UPDATE Elevele de la Economic care s-au snopit în bătaie au dat declarații în fața profesorilor VIDEO

VIDEO Bătaie ca în filme între două fete la Colegiul Economic din Arad

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite