Topul drumurilor mortale din judeţul Arad a fost realizat de către poliția rutieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vladimirescu şi Horia sunt cele mai periculoase comune la capitolul accidente. Poliţiştii cred că principalele cauze ale incidentelor rutiere sunt viteza excesivă şi neadaptarea acesteia la condiţiile de drum.

Arad: Accident grav între localitațile Buteni și Bârsa

Statistici îngrijorătoare arată că cele mai multe accidente rutiere soldate cu morţi au avut loc pe raza comunei Vladimirescu şi Horia. Cel mai grav incident s-a petrecut în luna septembrie 2009, în Horia, când două persoane au murit şi alte două au ajuns în stare gravă la spital după ce maşina în care se aflau s-a izbit frontal de un copac de pe marginea drumului.

Anul 2009: de trei ori mai multe accidente în Arad

“Numai în anul 2009, în comuna Vladimirescu au avut loc 15 accidente grave soldate cu moartea a opt persoane. Imediat după Vladimirescu urmează Horia unde în 2009 ne-am confruntat cu patru accidente grave soldate cu decesul a două persoane. Din urmă vin localităţile Păuliş, unde în 2009 au murit trei arădeni, Pecica şi Nădlacul, unde şi-au pierdut viaţa alte două persoane”, a declarat Răzvan Meszar, subinspector al Poliţiei Rutiere.

Şoselele morţii

Rutieriştii spun că în celemai multe dintre cazuri, viteza excesivă sau neadapatată la condiţiile de drum reprezintă principalele motive care declanşează astfel de tragedii. Vladimirescu şi Horia au fost denumite de şoferii arădeni ca fiind şoselele morţii, iar dacă conducătorii profesionişti sunt conştienţi de gravitatea unei astfel de tragedii, tinerii cu maşini străine şi scumpe nu ţin cont de consecinţe şi apasă pedala de acceleraţie până în podea.

UPDATE: Șoferul Loganului nu a acordat prioritate de trecere polițiștilor aflați în misiune

“Aceste două zone sunt foarte aglomerate la orice oră din zi, de aceea eu unul circul cu mare atenţie. Problema sunt tinerii inconştienţi care nu ţin cont decât de faptul că au maşini scumpe”, e de părere Grigore Andrica, şofer profesionist.

Pentru anul 2010, rutieriştii recomandă şoferilor să fie mult mai atenţi atunci când se urcă la volan şi să circule cu viteza recomandată pe traseul pe unde trec. “Ne-am propus o serie de acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere”, a adăugat Răzvan Meszar.

Arad: Un tânăr şi-a pierdut viaţa noaptea trecută într-un accident rutier petrecut între localităţile Milova şi Odvoş

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite