VIDEO: Un băiețel de șapte ani din Vinga a murit înecat la Băile Felix

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Ioan Lebonov, elev în clasa I la Grup Școlar Vinga a plecat ieri cu școala într-o excursie de final de an la Băile Felix. Copilul a căzut într-un bazin cu apă termală și s-a înecat.

NU RATA:

Un copil de doi ani a murit inecat într-o groapă plină cu apă de ploaie

Cătălin Lebonov și sora lui Andreea au venit în excursie cu colegii de clasă, în Oradea și Băile Felix. Părinții, răpuși de durere, consideră că singura vinovată de tragedie este învățătoarea copilului, Simona Hepeș. "I-am încredințat viața copilului meu", a declarat mama lui Cătălin, Mirela Lebonov.


Părinții lui Cătălin au povestit în această dimineață că singura condiție pentru a-i lăsa pe copii în excursia de final de an era să nu meargă la ștrand. "I-am zis învățătoarei să nu-i ducă la ștrand și să nu-i lase în apă. Cătălin nu știa să înoate", a spus tatăl micuțului, Ioan Lebonov. "L-au resuscitat 40 de minute dar nu au putut să-l readucă la viață", a spus mama micuțului printre lacrimi. Ea susține că fiul lor a stat sub apă 15 minute, înainte să fie descoperit de cineva.

Părinții vor să o dea în judecată pe învățătoare. "A fost prima și ultima excursie în care a plecat", a spus tatăl lui Cătălin.
Autopsia făcută în această dimineață de Serviciul de Medicină Legală  Bihor arată că băiatul a murit înecat.

Învățătoarea nu-și explică cum s-a întâmplat tragedia

Simona Hepeș, învățătoarea lui Cătălin, susține că nu știe cum s-a petrecut tragedia. Ea a povestit pentru Adevărul de Seară,  că după ce au fost la Biserica cu Lună, la Grădina Zoologică, muzeu și Orășelul Copiilor au decis să-i ducă pe elevi și la ștrandul din Felix.

image

"O parte din copii aveau dres de baie la ei, o parte nu, pentru că părinții au spus că nu-i lasă să facă baie. Una din însoțitoare a rămas pe marginea bazinului cu cei care nu au intrat în apă, restul am intrat în bazin cu copiii", a spus învățătoarea. Ea a adăugat că la un moment dat, când a mers să-I verifice pe copiii care stăteau pe margine, a văzut că hainele lui Cătălin sunt ude și învățătoarea care-l supraveghea i-a spus că ar fi sărit în bazinul de copii. "L-am dezbrăcat și i-am stors hainele și s-a rugat de noi să-l lăsăm puțin în bazinul de copii. Eu eram în bazinul 1 cu un grup de copii, alte patru colege erau în bazinul 2 cu alt grup și una dintre colege a rămas pe margine cu cei care nu aveau voie să facă baie. Nu știu cum s-a întâmplat, cum a ajuns în bazinul 2. La un moment dat am văzut că se agită lumea și spuneau că s-a înecat cineva. Am mers și am văzut că e Cătălin", a spus învățătoarea.

Ea spune că de zece ani, de când lucrează în învățământ a făcut excursii în fiecare an și este prima dată când se întâmplă ceva cu un copil aflat în supravegherea ei.


Cercetări

Pe lângă cercetările demarate de Parchet, o anchetă va face și școala de unde provine grupul de elevi și Inspectoratul Școlar Arad. "În această dimineaţă am organizat la nivelul consiliului de administraţie al şcolii o comisie care va sta de vorbă cu toţi copiii care au fost în excursie, dar şi cu fiecare cadru didactic în parte pentru a stabili exact ce s-a întâmplat", a declarat Petru Lengyel, directorul grupului şcolar Vinga. El spune că micuțul era cu sora sa de care nu s-a despărţit toată excursia şi nici măcar ea nu a văzut când băiatul s-a îndepărtat de grup.

Pe banca în care stătea de obicei Cătălin, acum se pun lumânări aprinse în memoria sa.

image
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite