VIDEO:Nuţica Crăciun, profesoara bătăuşă, se judecă cu două şcoli şi cu mama unor fete agresate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nuţica Crăciun se judecă cu două şcoli, cu Ministerul Educaţiei, dar şi cu mama unor foste eleve agresate. Primul liceu care i-a desfăcut contractul de muncă pentru atitudini nepotrivite la catedră se judecă cu profesoara de circa doi ani.

Citeşte şi:

Hunedorenii care vor să fie suplinitori au  fost testaţi la practică

Olivia Niţescu,profesoara cu titlu de cavaler

Profesoara bătăuşă Nuţica Crăciun, acuzată de comportament inadecvat la catedră, discriminare, dar şi de vătămare corporală, a deschis o mulţime de procese, împotriva tuturor.

De doi ani se judecă cu primul liceu care i-a desfăcut contractul de muncă. Are un alt proces cu Şcoala Generală nr. 2, care a dat-o afară după ce a rupt mâna unei eleve. Femeia se mai judecă şi cu ministerul de resort şi a deschis un alt proces împotriva Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Nuţica Crăciun se judecă până şi cu mama uneia dintre fostele ei eleve.

Reclamată la CNCD

Mihaela Rus, preşedinta comitetului de părinţi de la Şcoala Generală 2, a reclamat-o pe profesoara bătăuşă la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. „Am depus un întreg dosar cu declaraţii de la părinţi şi cu concluziile anchetelor făcute de comisiile de disciplină din şcoală. Am considerat că după incidentul cu Samaritenca Novac e de datoria mea în calitate de preşedinte al comitetului să fac asta”, a spus Mihaela Rus.

CNCD a stabilit un termen chiar pentru astăzi, iar dacă va fi găsită vinovată de discriminare, profesoara Nuţica Crăciun riscă să fie obligată la plata unor amenzi usturătoare. De altfel, cele două femei s-au reclamat una pe cealaltă şi la poliţie, în urma unui scandal izbucnit la o şedinţă cu părinţii. „Eu am primit deja NUP de la procuratură. Cât priveşte plângerea mea, cred că se află în cercetări la Parchet”, a mai explicat Rus. La începutul acestei săptămâni, profesoara a avut termen în procesul deschis împotriva fostei sale şcoli pentru desfacerea contractului de muncă.

„La termenul din această săptămână, a cerut printr-o adresă amânarea procesului până în luna octombrie, dar judecătorul de caz a stabilit ca termen data de 16 septembrie”, a declarat Camelia Pîslaru, directorul şcolii. Nici procesele cu fostul său loc de muncă, în număr de şapte,  nu s-au finalizat. Liceul Vasile Goldiş a solicitat închiderea cauzei în care profesoara a solicitat anularea desfacerii contractului de muncă, pentru că liceul a câştigat deja toate procesele împotriva ministerului, care a susţinut reîncadrarea acesteia în muncă.

„Termenul în acest proces a fost stabilit pentru data de 18 august”, a declarat directorul Liceului Vasile Goldiş din Arad, Eugen Bocăniciu.  Acesta a mai adăugat că procesele cu Nuţica Crăciun au costat liceul circa 10.000 de lei, bani cu care se putea amenaja un cabinet şcolar ultramodern.

La momentul la care profesoara a fost acuzată că a lovit o elevă, aceasta a lansat la rândul ei acuzații grave la adresa colegilor săi și și-a catalogat elevii și familiile acestora cu cuvinte greu de descris.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite