Primarul Gheorghe Falcă a stat şapte ore în sala de judecată a Tribunalului Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul (stânga) a fost însoţit la proces de soţia sa
Primarul (stânga) a fost însoţit la proces de soţia sa

Procesul Elecon, în care primarul Aradului, Gheorghe Falcă, este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, s-a reluat ieri dimineaţă. Pe lângă edilul-şef au mai fost citaţi opt martori.

A început procesul primarului Gheorghe Falcă în cazul dosarului Elecon

Dacă la ultima şedinţă de judecată magistraţii au decis ca audierile să se desfăşoare în secret, pe motivul că au fost citaţi să depună declaraţii atât soţia, cât şi socrul lui Falcă, ieri, şedinţa a fost publică şi s-a prelungit până după ora 17.00.  Primul martor audiat a fost Rodica Borza, fost consilier politic, care l-a acuzat pe primar că ar fi încercat să vândă pământul fostei fabrici de zahăr cu o sumă sub preţul pieţei.

Atacuri pe bandă


„Gheorghe Falcă a făcut o tranzacţie ilegală şi imorală, asta pentru că relaţiile dintre acesta şi patronii Elecon sunt de prietenie”, a declarat ieri, în faţa instanţei, Rodica Borza. Primarul Gheorghe Falcă nu s-a lăsat mai prejos la atacurile fostului consilier şi i-a pus o mulţime de întrebări legate de vânzările anterioare de terenuri în baza aceleiaşi legi aplicabile Elecon, pe care le-a votat.

VIDEO- Declarațiile „intime” din familia lui Falcă au pus lacătul pe sala ședinței de judecată

Printre martorii citaţi la înfăţişarea de ieri s-a numărat şi Ovidiu Marian, fost consilier, actual senator, care a declarat că vânzarea terenului a fost făcută legal. „Vânzarea a avut loc în termeni legali, iar altă variantă nici nu a existat la acea vreme”, a declarat Ovidiu Marian. Tot de partea inculpaţilor a fost şi Doina Paul, fostul secretar al Consiliului Local Municipal. Următoarea înfăţişare va avea loc pe data de 19 aprilie.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite