În vremuri de criză, piaţa muncii oscilează între angajări şi disponibilizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai puţini şomeri dar cu previziuni sumbre
Mai puţini şomeri dar cu previziuni sumbre

Piaţa muncii din judeţul nostru e în colaps. În vreme ce numărul şomerilor a scăzut uşor la sfârşitul lui februarie, Agenţiia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Arad plăteşte milioane de lei pentru şomeri.

CITEŞTE ŞI:

Peste 200 de ceferişti au devenit şomeri de 8 martie

Scăderea numărului de şomeri în februarie faţă de luna precedentă nu este relevantă atâta timp cât peste 14.000 de arădeni sunt în imposibilitatea de a-şi găsi un loc de muncă.

În vreme ce 4.230 de şomeri nu beneficiază nici măcar de această sursă de venit, pentru cei 11.000 de arădeni fără un loc de muncă, AJOFM Arad a plătit în ianuarie peste cinci milioane de lei.

„Această scădere a şomajului nu este una relevantă, pe fondul numărului mare de şomeri dar reprezintă totuşi un semn de redresare uşoară a pieţei muncii. Rata şomajului este de 6,9%, după ce, la finele primei luni ale anului, rata înregistrată era de 7,0%”, a spus directorul adjunct al AJOFM Arad, Horia Ocolicean.

Chiar dacă statisticile instituţiei arată o scădere a numărului şomerilor cu 66 de persoane, în următoarea perioadă numărul acestora ar putea creşte având în vedere disponibilizările din cadrul CFR Marfă.

Luni, 172 de arădeni, angajaţi ai CFR Marfă au fost puşi pe liber în urma restructurării gândite de Ministerul Transporturilor.

„Chiar dacă nu vor exista creşteri masive a numărului de şomeri ca în 2009, în următoarea perioadă am putea asista totuşi la o creştere mai ales că foşti angajaţi ai CFR Marfă urmează să intre în şomaj, iar unii angajatori probabil vor apela la şomaj tehnic“, a declarat Horia Ocolicean.

Arădenii vor avea mii de locuri de muncă la noul mall care se va deschide pe 23 martie

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite