Profesorii din judeţ rămân fără plata salariilor integrale pe februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii riscă să primească restul banilor în aprilie
Profesorii riscă să primească restul banilor în aprilie

După ce din lipsa fondurilor din buget, multe primării din judeţ au fost nevoite să taie decontarea transportului multor dascăli navetişti, acestea se văd incapabile de a plăti integral salariile profesorilor pe februarie.

Citeşte şi:

Război pentru salariile bugetarilor

Bugetele multor administraţii locale din judeţ sunt lipsite de jumătate din suma necesară acordării lefurilor dascălilor pe luna precedentă.

Mai mult de atât liderul Sindicatului Democratic din Învăţământ Arad, prof. Dănuţ Ieneşescu este de părere că în aceste condiţii profesorii ar putea recurge la manifestări sindicale spontane.

„Sunt cazuri în judeţ în care lipsesc 50% din suma necesară pentru plata salariilor şi deşi am primit asigurări din partea unor primării că există toţi banii necesari există însă administraţii locale care au probleme”, a spus Ienăşescu.

Chiar şi aşa, cazurile fericite se regăsesc în oraşele din judeţ, unde sunt centre bugetare care cuprind mai multe unităţi şcolare.

„Plăţile salariilor au început deja. Momentan dispunem doar de jumătate din suma necesară, dar sperăm pentru a nu complica lucrurile să reuşim în această lună să achităm tot ceea ce e de achitat”, a spus Ioan Crişan, primul edil al comunei Dieci.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite